Közélet

Ujhelyit megint megnevezte egy vádlott a Zuschlag-ügyben

Ujhelyit megint megnevezte egy vádlott a Zuschlag-ügyben

2008. november 14., péntek
Ujhelyit megint megnevezte egy vádlott a Zuschlag-ügyben

Az egykori államtitkár még nem is hallotta a hírt

Fotó: Gémes Sándor

A Zuschlag-per kapcsán újra szóba került Ujhelyi István (MSZP), egykori államtitkár, szőregi országgyűlési képviselő neve. A negyedrendű vádlott, Őri András bár megtagadta a vallomástételt csütörtökön a Bács-Kiskun Megyei Bíróságon, de a bíró felolvasta a nyomozóhatóság előtt tett vallomását, amelyben felmerült a szőregi képviselő neve is.

Őri András

korábbi vallomása szerint a civil szervezetek nem végeztek valós tevékenységet, és a pályázatokon elnyert pénzek

Zuschlag Jánoshoz

kerültek. Őri azt vallotta, hogy az ifjúsági, gyermek- és sport-munkacsoportban tevékenykedő

Ujhelyi Istvántól

és

Arató Gergelytől

is megkérdezte, nem jelent-e problémát, hogy a pályázatok nem valós tevékenységet takarnak, és a magánbankszámlájára is érkeznek pénzek, amelyeket átadott Zuschlagnak. "Ők azt mondták, ne törődjek ezzel, mert ezek az alapítványok Zuschlag érdekeltségébe tartoznak" - mondta a bíró által felolvasott korábbi vallomásában Őri.

Ujhelyi: „...nem voltam érintett az ügyben"

A SZEGEDma.hu megkérdezte Ujhelyi Istvánt, hogy olvasta-e az MTI által csütörtökön közzétett hírt. Az országgyűlési képviselő, korábbi államtitkár portálunknak úgy nyilatkozott, hogy még nem találkozott a kérdéses cikkel. Miután felolvastuk neki Őri nyilatkozatát, Ujhelyi azt mondta, hogy nem emlékszik ilyen beszélgetésre. De egyébként is zavaros a többesszám - ezek szerint a tanú egyszerre beszélt az ügyben vele és Aratóval? „Az ügyészség is már többször kifejtette, hogy nem voltam érintett az ügyben, és ezután sem leszek. A nyilatkozat szerintem akkor lehetne terhelő, ha épp az ellenkezőjét állítaná" - így Ujhelyi.

A híváslista is bizonyít majd

A távirati iroda szerint

Német Zsolt

ügyész a tárgyaláson indítványozta, hogy a Zuschlag János elsőrendű vádlott cellájában lefoglalt mobiltelefon híváslistáját ellenőrizzék. Utóbbi alapján meg lehet ugyanis bizonyosodni arról, hogy Zuschlag a vádlottársakkal, tanúkkal folytatott-e beszélgetéseket. A per egyébként hétfőn az ötödrendű vádlott,

Krausz Csaba

kihallgatásával folytatódik.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.