Kultúra

Októberi Könyvtári Hetek - középpontban a tinik

Októberi Könyvtári Hetek - középpontban a tinik

2008. október 6., hétfő
Októberi Könyvtári Hetek - középpontban a tinik

Fotók: Gémes Sándor - SZEGEDma

Elsősorban tizenéveseknek szóló programokkal várja a szegedi Somogyi-könyvtár látogatóit az Októberi Könyvtári Heteken, a gazdag kínálatban azonban minden korosztály találhat érdekes rendezvényt - közölte Andóczi Balogh Éva hétfőn a Tisza-parti városban.

A gyerekek sűrűn járnak könyvtárba, majd egyetemista korukban térnek újra vissza olvasóként, az Októberi Könyvtári Hetek ezért a tizenéveseket igyekszik megszólítani, s bemutatni nekik, milyen sokszínű intézmény a könyvtár - mondta a programokat beharangozó sajtótájékoztatón a szakember. Szerdán a Somogyi-könyvtárban Átváltoztatunk! címmel egészségügyi, életmód-, frizura-, öltözködési és szépségápolási tanácsadás rendeznek a tiniknek szakemberek bevonásával, a vállalkozó kedvűeknek pedig ingyen frizura- és sminkkészítés várja. Csütörtökön és pénteken a művészetek világába kalandozhatnak el a fiatal látogatók. A helyi művészeti gimnázium műhelyeiben az agyagozást, gyékényezést, selyemfestést próbálhatják ki az érdeklődők, a városi zeneiskolában pedig különleges hangszereken játszhatnak fiatal zenészek segítségével. Szombaton a szórakozásé és a játéké a főszerep kártya-, logikai, stratégiai és társasjátékok várják a látogatókat, akik a könyvtári labirintusban is barangolhatnak. A hét utolsó napján rendezik meg a Könyves Vasárnapot. Ezen a napon a nosztalgia villamoson könyvtárosok olvasnivalóval és programokkal várják az érdeklődőket, a gyermekkönyvtárban játékos családi vetélkedőt szerveznek, az alagsorban pedig közismert személyiségekkel találkozhatnak a vendégek.

Október 16-án ünneplik a Somogyi-könyvtár megnyitásának 125. évfordulóját, délelőtt tudományos ülést szerveznek, délután pedig megnyitják a megújult könyvtártörténeti kiállítást. A hónap során számos tárlatnak, író-olvasó találkozónak ad otthon a Somogyi-könyvtár, s a fiókkönyvtári hálózat is érdekes programokkal várja az olvasókat - tudatta a szakember.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.