Több mint 200 rendezvény a megyében az Országos Könyvtári Napokon

2017. szeptember 29., péntek · Hozzászólok

Neves költők, írók érkeznek Szegedre és a megyébe a jövő héten. A fiókkönyvtárakban elsősorban a helyi kultúrát népszerűsítik. A rendezvények ingyenesek, de egyes programokra már hiába regisztrálnánk: beteltek a helyek. Tovább »

TeSzedd! – Kis lépés a környezetünkért, de nagy ugrás a jövőnkért

2017. szeptember 4., hétfő · 2 hozzászólás

teszedd

Önkéntesen a tiszta Magyarországért – ezzel a mottóval indította útjára 2011-ben a Földművelésügyi Minisztérium a TeSzedd! akciót. A környezetvédelmi kezdeményezés egyre nagyobb méreteket öltött a csatlakozó települések és csoportok számát illetően. A Somogyi Károly Városi és Megyei Könyvtár munkatársai is rendszeres résztvevők, de kedd éjfélig még bárki csatlakozhat az akcióhoz. Tovább »

Reformáció 500 – Könyvritkaságokkal tiszteleg a Somogyi az évforduló előtt + FOTÓK

2017. július 28., péntek · Hozzászólok

somogyi_konyvtar_mj 018

A reformációt a könyvek tükrében is megismerhetjük a Somogyi-könyvtár legújabb tárlatán, amely bemutatja Magyarországot is a reformáció hajnalán, továbbá a hit szolgálatában tett nyelvészeti törekvéseket is. Mindezt a bibliotéka értékes, régi könyvein keresztül tárja elénk egészen október elejéig. Tovább »

Leányrablás Budapesten – 80 nap alatt 12 könyv körül

2017. július 4., kedd · Hozzászólok

somogyi_konyvtar01kf

A Somogyi-könyvtár nyári olvasásnépszerűsítő programjában már hét forduló könyveiből válogathatnak a Somogyi-könyvtár 80 nap alatt 12 könyv körül című olvasási játékához csatlakozók. Az augusztus 31-ig tartó sorozat a „csajos könyvek”, fantasy és sci-fi mellett a kortárs szépirodalomból kínál nyári olvasnivalót a 14-20 éves fiataloknak. Tovább »

A 40 éves odesszai fiókkönyvtár fogadta a kreatív SM-eseket

2017. június 22., csütörtök · Hozzászólok

KFE_1060

Az évforduló alkalmából sclerosis multiplex betegséggel élők vettek részt ékszerkészítő workshopon, valamint két számítógépet is átadtak a fiókkönyvtárnak.
Tovább »

Megnyílt a 88. Ünnepi Könyvhét + FOTÓK

2017. június 8., csütörtök · 2 hozzászólás

cof

Temesi Ferenc Kossuth-díjas író köszöntötte a megnyitó résztvevőit. Hétfőig a könyveké a Dugonics tér, több mint 110 programmal várják a nyomtatott szavak barátait. Az Év Könyve díjat Bene Zoltán nyerte el regényével. Tovább »

Hamarosan ismét a könyv(b)irodalomé a Dugonics tér

2017. június 1., csütörtök · Egy hozzászólás

konyvhet_sajttaj001kf

Egy hét múlva megnyílik a könyvhét. A szegedi és országos kiadók bemutatkoznak, kedvelt írók dedikálnak, beszélnek a legújabb könyveikről. A díszvendég Temesi Ferenc mellett Krasznahorkai László, Grecsó Krisztián és Farkas Bertalan is Szegedre érkezik hamarosan. Tovább »

Egy több mint 200 éves orvosi szakkönyvet fogadott örökbe az új díszpolgár + FOTÓK

2017. május 20., szombat · Hozzászólok

pinter_prof_konyvorokbefogadas014kf

A Pintér Sándor által kiválasztott könyv a gyermek anyaméhen belüli fejlődéséről és a szülésről szól. A kiadvány ritkaságnak számít a nyugat-európai könyvtárakban. Tovább »

A Dollárpapa szereplőivel találkozhat a közönség a Somogyi-könyvtárban

2017. február 14., kedd · Hozzászólok

somogyi_konyvtar01kf

Közönségtalálkozót tartanak a Somogyi-könyvtárban február 22-én, szerdán 16.30-tól Gábor Andor Dollárpapa című komédiájához kapcsolódóan, a Szegedi Nemzeti Színház március 3-i bemutatóját megelőzően. Tovább »

Ma is léteznek rangon aluli házasságok? + FOTÓK

2017. február 9., csütörtök · Hozzászólok

vegzetes_szerelmek_kiallitasmegnyito001kf

A vasárnap induló Házasság Hetéhez kapcsolódóan kiállítás tekinthető meg a Somogyi Károly Városi és Megyei Könyvtárban: a Végletes “végzetes” szerelmek tárlat XIX. század végi, rangon aluli szerelmi házasságok történetét mutatja be. Tovább »

Mesél a bécsi erdő – közönségtalálkozó a Somogyiban

2017. január 12., csütörtök · Hozzászólok

somogyi_konyvtar01kf

Január 19-én, csütörtök 16.30-tól a Somogyi-könyvtár első emeleti folyóiratolvasójában tartanak közönségtalálkozót Ödön von Horváth Mesél a bécsi erdő című népszínművéhez kapcsolódóan, a Szegedi Nemzeti Színház január 27-i bemutatóját megelőzően. Tovább »

Kisközösségek a Somogyiban

2017. január 4., szerda · Hozzászólok

somogyi_konyvtar01kf

2017-ben a Somogyi-könyvtár központi épületében új kezdeményezésként nyolc alkalmas önfelfedező program indul Helló, ki vagy? címmel elsősorban szinglik számára, a könyvtár fiókhálózatában működő nyitott klubok pedig egész évben, folyamatosan várják az érdeklődőket. Tovább »

Ötven fényévnyi képregény Szegeden + FOTÓK

2016. november 21., hétfő · Hozzászólok

kepregeny30_gs

Nyolcadik alkalommal gyűltek össze a képregények szerelmesei szombaton a Somogyi-könyvtárban, ahol az ősemberek képregényeivel, 1956-os emlékekkel és digitális képregényekkel is megismerkedhettek. Tovább »

Star Trek, ’56, barlangrajzok – szombaton 8. Szegedi Képregényfesztivál a Somogyi-könyvtárban

2016. november 15., kedd · Hozzászólok

kepregenyfesztival_2016_plakatAz ősember és a Star Trek sorozat Enterprise űrhajójának legénysége is megjelenik az idei, 8. Szegedi Képregényfesztivál szereplői között. Előadások, kiállítások, játék, közös rajzolás, vásár és börze színesítik a november 19-i, szombati programsorozat palettáját. Újdonság, hogy a rendező Somogyi-könyvtár mellett a Nyugi Kert (Vitéz u. 28.) is otthont ad a műfaj rajongóinak. Tovább »

Érints meg! – Tapintható kiállítás a Somogyiban

2016. október 13., csütörtök · Hozzászólok

somogyi_konyvtar01kf

A fehér bot nemzetközi napja, október 15. alkalmából „tapintható kiállítást” rendez a Somogyi-könyvtárban a Vakok és Gyengénlátók Csongrád Megyei Egyesülete. A bibliotéka Dóm téri központjának alagsorában Flamann Ildikó fazekas- és keramikusművész alkotásaiból összeállított tárlat megnyitója október 14-én, pénteken 16 órakor kezdődik. Tovább »

A Néró szereplőivel találkozhat a közönség a Somogyi-könyvtárban

2016. szeptember 19., hétfő · Hozzászólok

somogyi_konyvtar01kf

A Szegedi Nemzeti Színházban szeptember 30-án mutatják be Hubay Miklós Néró című színművét. A premier alkalmából rendezett közönségtalálkozó szeptember 20-án, kedden délután 16.30-kor kezdődik a Somogyi-könyvtár első emeleti folyóirat-olvasótermében.
Tovább »

Kulturális Örökség Napjai a Somogyi-könyvtárban

2016. szeptember 15., csütörtök · Hozzászólok

somogyi_konyvtar01kf

Megnyílik a Somogyi-könyvtár „szíve”, előbukkannak a munkaszobák mélyén rejtőzködő képzőművészeti alkotások, lépésről-lépésre követhető egy-egy régi könyv újjászületése A Kulturális Örökség Napjain, a bibliotéka Dóm téri központi épületében szeptember 17-18-án, szombaton és vasárnap.
Tovább »

Következő oldal »