Világtükör

Imádkozni indult, lefejezték a nőt a templomban!

Imádkozni indult, lefejezték a nőt a templomban!

2020. október 29., csütörtök
Imádkozni indult, lefejezték a nőt a templomban!

A Magyar Nemzet szerint az elkövető a templomban rontott idős emberekre, kettejük torkát átvágta, egyiküket lefejezte. Az egyik áldozatot többször megszúrta, neki még sikerült egy közeli kávézóba menekülnie, de később belehalt sérüléseibe. Szemtanúk szerint a merénylő folyamatosan azt ordibálta, hogy „Allahu akbar”, azaz Allah a legnagyobb.

Christian Estrosi nizzai polgármester szerint a terrortámadásnak tűnő merénylet gyanúsítottját letartóztatták. Közben a rendőrök meglőtték, emiatt kórházba került, de életben van. Személyazonossága és indítékai egyelőre nem ismertek, de minden jel szerint terrortámadás történt. A városvezető a történéseket „iszlamo-fasizmusként” jellemezte.

https://twitter.com/cestrosi/status/1321732613120446465?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1321732613120446465%7Ctwgr%5Eshare_3&ref_url=https%3A%2F%2Fmagyarnemzet.hu%2Fkulfold%2Fmerenylet-nizzaban-templom-mellett-gyilkolt-a-keses-tamado-8876393%2F

A rendőrség a Twitteren arra kérte a város lakosait, hogy egyelőre kerüljék a belvárost.

Nem ez volt az egyetlen incidens ma. A Reuters jelentése szerint a rendőrök Montfavet városában is agyonlőttek egy agresszíven viselkedő férfit, aki szintén azt ordítozta, hogy Allahu Akbar. Szaúd-Arábiában, Franciaország dzsiddai konzulátusánál pedig az egyik őrre támadtak késsel.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.