Savanyú halászlé



Magyarország miniszterelnöke szegedi halászlevet és haltálat fogyasztott a Fehértói Halászcsárdában. Ahelyett, hogy büszkélkednének vele, megmagyarázhatatlan elhatárolódósdi vette kezdetét.
Torkukon akadt a szegedi balliberálisoknak
Orbán Viktor
szegedi látogatása. De hogy fokozzuk a gasztroenterológiai mélységeket, még inkább úgy tűnik, Magyarország miniszterelnökének feltűnése Csongrád megye székhelyén megülte az érintett, harciasan felpaprikázott – halpaprikázott? – ellenzéki közösség gyomrát. Olyannyira, hogy
70 milliárdos fejlesztési-támogatási csomagide vagy oda, több mint egy héttel január 30-át követően sem szűnik az „orbánozás” „
Botka László
városában”. (Igen, kedves olvasóim, ha hiszik, ha nem, az MSZP jelenlegi miniszterelnök-jelölt-jelöltjének kapcsán megjelent a közösségi média „gyurcsánymentesbalösszeborulós” részében ez a szófordulat, aminek kapcsán az ember zavartan süti le a szemét – még ha
Klebelsberg Kuno, Szent-Györgyi Albert, József Attila, Juhász Gyula, Móra Ferenc
vagy éppen
Baka István,
netán
Bor Zsolt
városaként emlegetnék a csongrádi megyeszékhelyet, de hogy a jelenlegi polgármester nevével aposztrofálják, aki még
portréfestménytis csak
félig-meddig csináltatottmagának a városházán? Na ne!) No, de vissza Orbán Viktorhoz és a fürgén ficánkoló folyamiakhoz, nyilvánosságot kapott, hogy a kormányfő a szegedi vizit során a Fehértói Halászcsárdában költötte el vegyes halászléből és sült halakból álló ebédjét. Ennek kapcsán a nevezett „műintézmény” tulajdonosa és értékesítési vezetője még talán hevesebb magyarázkodásba és védekezésbe kezdett, mint amikor úgy kilenc éve több mint félszáz vendégük ütötte itt ki magát ama bizonyos fekete
Szalmonellás
A teljesen érthetetlen kommunikációs kommandóakcióhoz – amit
a Blogstar.hu éles nyelvű publicistája
is kiszúrt – partneri felületet találtak
Botka László kedvenc lapjában
a Délmagyarban, ahol körülbelül
jelent meg Magyarország regnáló, harmadik ciklusát taposó, kétszer is kétharmados többséggel megválasztott miniszterelnökének ebédjéről, mintha a texasi láncfűrészes sorozatgyilkos éhét csillapította volna némi hamuban sült pogácsával az étterem. (Most tényleg afelé tendál a helyi mainstream, mintha Szeged valamiféle önálló és független városállami lenne Magyarországon belül? Annak ellenére, hogy itt is majd 45 ezren szavaztak legutóbb a balliberális-botkai-betelepítős álláspont ellen, és annak ellenére, hogy Orbán Viktor január 30-án többször is világossá tette:
a polgári-nemzeti-keresztény kétharmad a háromharmadot képviseli, szolgálja,azaz az ellenzéki vezetésű városok lakosainak érdekeit is?) Lehet tapsolni, sírni vagy nevetni, kinek hogy tetszik. Ahogy ehhez a skizofrén sztorihoz dukál, amúgy Bayer Zsolt-osan szólva: itt mindenkinek elment az esze? A halászcsárda ahelyett, hogy büszke lenne rá, vendégül látta az aktuális magyar miniszterelnököt, a mai Európa egyik meghatározó politikusát (igen, tegyék ki a falra azt is bátran és örömmel, ha és amennyiben ott járt kormányfőként mondjuk
Antall József, Horn Gyula
vagy
Medgyessy Péter
), nemhogy azzal fokozná a marketingértéket, hogy említést tesz róla, milyen hazai és nemzetközi hírességek, ismert emberek fogyasztották a korábbi évtizedek során jó étvággyal halászlevüket, valami olyasféle Porlódon is „kettes alá” üzenettel rukkol elő, hogy „aszondja”: „ártatlan dologról van szó” (mármint Orbán Viktor ebédjével). Meg hogy „kár ebbe a politikát belevenni”. Bizony-bizony, kár, tehetjük hozzá, jaj, de piszkos is tud lenni az a politika – kár, hogy akkor nem merül fel ez a szempont, nem akkor válik kényszeressé ez az elhatárolódósdi, amikor Botka László törzsszavazóinak,
Boros Gyula
nyugdíjasklubjainak terítenek meg Venesz-díjat érdemlően a hagyományos Tisza-parti hal- és népünnepélyen. Kedves olvasóim, úgy látszik, ilyen ma ez a mi szegedi halászlevünk. Cseppet piros, cseppet paprikás. És nemcsak vegyes, hanem zavaros és savanyú is. De legalább a miénk. Tényleg ilyennek szeretjük, tényleg ilyennek szeretnénk?