Vélemény

Mars hitelből – vagy bejön, vagy nem

Mars hitelből – vagy bejön, vagy nem

2010. augusztus 3., kedd
Mars hitelből – vagy bejön, vagy nem

Kábé ez a helyzet most, de lehet, hogy olyan bátrak, magabiztosak a városházán – hiszen mind a világgazdaság, mint a honi pénzügyi helyzet erre okot ad – hogy aláírt támogatási szerződés, kvázi biztos EU-s támogatás nélkül belevágnak egy beruházásba, amit mindeközben úgy kommunikálnak, hogy uniós pénzből jön létre.

Sőt, a Brüsszelhez kötődő projektekből jól ismert tábla is kinn függ. De tudják-e, hogy nemcsak a Mars tér van veszélyben?! Ez az egész belvárosi rehabilitációt érinti, a Lófarát, a Kölcsey és a Gutenberg utcát. Nem, ennél sokkal okosabbak a torony alatt. Az van, hogy megcsinálják, aztán odavágnak a hivatal asztalára: kész, nehogymá most ne írjátok alá, mikó kész! Ez amolyan botkai kényszer az NFÜ felé. Reméljük, bejön, és megérte, ha nem, akkor mondhatjuk, hogy kétmilliárd a szegediek zsebéből a kampánycélokat szolgálta, a szerződés ugyanis azért nincs aláírva, mert siettek, hogy az önkori választásokra durranjon. Apropó, emlékeznek arra, amikor a várossal pereskedő Mars téri kereskedőket azért anyázták a torony alatt – és a csatlós média is elkezdte őket ízekre szedni –, mert elúszhat az uniós pénz? Haha. Elúszhat, ami még mindig nincs meg, tehát akkor sem volt, tehát hazudtak…

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.