Vélemény

Nyugaton a helyzet…

Nyugaton a helyzet…

2010. május 9., vasárnap
Nyugaton a helyzet…

Vannak országok, ahol presztízs, büszkeség műemlék értékű házban, lakásban élni. Vannak országok, ahol helyi rendelettel, a városkép védelme érdekében még a tetőcserepek elhelyezését, s a házak színskálájának határait is rendelettel szabályozzák.

Nem, ezek nem diktatúrák, hanem Franciaország, Svájc, Ausztria. Hogy hol a különbség? Szerintem vannak olvasóink olyan intelligensek, hogy eldöntsék itt keleten mi is a helyzet. Annak tükrében például, hogy a városvédőket a polgármester úgy alázza: „nem minden érték, ami régi” és ahol a 100 éves születésnapját ünneplő napilapban olyan vezető jegyzet születik, amelynek mottója: "Ki vevő arra, hogy minden apró részlet miatt a bürokratákkal egyeztessen?" – utalva a műemléki védettség alatt álló házak felújítási nehézségeire. Azért amolyan blogosan jelzem, voltak erre „vevők”, és olyanok is, aki úgy gondolták, képesek megítélni mi az érték és meddig a régi… nélkülük csupa ingatag tákolmány lenne város, ország, földrész. És szerintem ezt tőlünk nyugatabbra valahogy jobban értik. Megmondaná valaki, hogy miért?

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.