Vélemény

Farral a lónak

Farral a lónak

2009. augusztus 19., szerda
Farral a lónak

A Szegedi Tükör című kiadvány legutóbbi számában olvashatjuk a Botka Lászlóval készült interjúban, hogy a polgármester szerint mégsincs akkora gazdasági válság, ha a szegediek egy részének legfőbb problémája, hogy egy szobor néhány méterrel odébb – lehet, hogy idébb (attól függ ugye, hogy hol állunk) – kerül.

Hogy hány szegedi polgár esett el a harmadik szegedi honvéd huszárezred katonájaként az első világháborúban, azt hagyjuk. A kommunizmus negyven évéből és az elmúlt hét esztendőből levonhatjuk a következtetést: a baloldalt a nemzeti emlékezet és kegyelet kevésbé érdekli. (Talán egy kivétel mégis van: Ságvári Endre, de róla inkább ne is ejtsünk szót.) Az özvegyek, a kicsi árvák, a síró anyák tehát nem érdekesek, csak a méterek és a válság. Hát akkor a méterekről és a válságról. A jó tíz éve renovált szobor „fölújítása” nyilván több millió forintba kerül, az új talapzat (rajta a több ezer betűvel), a daru, a szállítás szintén nem lehet olcsó. Bárki, aki csak egy fürdőszoba-fölújításon is átesett már, tudja, mennyibe kerülnek ezek a dolgok (és akkor még a kád arrébb sem került méterekkel). Szóval: tessék csak irigyelni a szegedi polgárokat. Hiszen válság idején, a növekvő munkanélküliség és a tömeges eladósodás napjaiban a szegedi adófizetők pénzéből – különösebb racionális ok nélkül – szobrokat szállítgatnak ide-oda. Mert pénz ugye van, a válságot meg úgysem érzi senki…

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.