Szórakozás

Tavaszi virágforgatag a Füvészkertben

Tavaszi virágforgatag a Füvészkertben

2022. május 3., kedd
Tavaszi virágforgatag a Füvészkertben

Tettünk egy sétát az idén 100 éves alapítási évfordulóját ünneplő Füvészkertben és megcsodáltuk a tavaszi pompában tündöklő növényeket. Mindenkinek ajánljuk, ki egy kis csendre, békére, madárcsicsergésre és csodás látványra vágyik. Május 1-jén megnyitotta kapuit a lepkekert is, mely Közép- és Dél-Amerika trópusi tájaira repíti a látogatókat.

2022-ben az alábbi tervezett programok várják majd a természet szerelmeseit:

2022. május 26-28. (csütörtöktől - szombatig): 100 éves a Füvészkert – centenáriumi program a Növények Napjához és a Biodiverzitás Védelmének Világnapjához kapcsolódva. Szakmai előadásokkal és családi programokkal.

2022. június 25-26. (szombat, vasárnap): IX. Levendula és Rózsa Napok: mediterrán hangulatot árasztó két napos családi rendezvény, a testnek-léleknek egyaránt kedves fűszer- és gyógynövényeké lesz a főszerep.

2022. július 30-31. (szombat, vasárnap): XV. Lótusz Napok: két napos fesztivál távol-keleti hangulattal, zenével és ízekkel fűszerezve az indiai lótusz virágzásának tiszteletére.

2022. szeptember 18. (vasárnap): Rovarfogó Növények Napja: érdekességek a rovarfogó növények világából, avagy ami már Darwint is foglalkoztatta.

2022. október 8. (szombat): A Füvészkert 100. születésnapja - centenáriumi meglepetés program.

2022. október 16. (vasárnap): IX. Tök Jó Nap:családi nap tökfaragással, tök jó játékokkal és fejtörőkkel, tökös ínyencségekkel.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.