Szórakozás

LMP: lehet más a nemzeti ünnep

LMP: lehet más a nemzeti ünnep

2010. március 12., péntek
LMP: lehet más a nemzeti ünnep

Az LMP (Lehet Más a Politika!) 1848. március 15. méltó megünneplésére hívja sajtóközleményében Szeged (érdeklődő) lakóit (polgárait) hétfő délelőtt, már 9 órától a Dugonics térre - méghozzá a korabeli 12 pont megidézésével.

Az eredeti 12 pont korabeli (48-as), 20 évvel ezelőtti (1989-90-es) és mai aktualitásáról szóló beszélgetésre invitál a párt – kiegészítve mindezt új, alternatív 12 pontokkal is akár, melyek az utóbbi évtizedekben születtek. A különféle civil szervezetek által az elmúlt években kiadott „12 pontok” mellett bemutatják például az LMP 12 pontját is, a korrupció visszaszorításáról, illetve a fenntartható vidékfejlesztésről. Az eseményen lehetősége nyílik mindenkinek, hogy elmondja véleményét a 12 pont kapcsán: mit tart aktuálisnak ma is, mivel egészítené ki, esetleg milyen új pontokat javasolna – és miért. Ehhez a „hordószónoki” intézményt alkalmazzák, emlékeztetve arra, hogy az igazán szép és emlékezetes dolgok mindig olyankor történnek, amikor a társadalmi kommunikáció valóban működik, amikor mindenki hallathatja hangját, elmondhatja véleményét – nem csupán az erre „felkent” szűk elit. „Az igazi persze az lenne, ha ezek az „alulról jövő” vélemények előbb-utóbb meg is jelennének, be is épülnének a hazai közéletbe – egy minőségi (részvételi) demokrácia felé mutatva utat” - eddig a közlemény.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.