Szórakozás

Szabadka: Nyolcadik alkalommal is Interetno

Szabadka: Nyolcadik alkalommal is Interetno

2009. augusztus 23., vasárnap
Szabadka: Nyolcadik alkalommal is Interetno

Szombaton kezdődött meg Szabadkán az immár nyolcadik alkalommal megrendezésre kerülő Interetno Fesztivál a Népkör Magyar Művelődési Központ szervezésében.

A fesztiválon Szerbia, Magyarország, Kolumbia, Oroszország, Törökország és Bulgária népzenei előadói lépnek fel zenés-táncos előadásokkal. A városháza előtt felállított Etnopolisban 50 dinárért bárki megvásárolhatja az etnovárosba szóló útlevelet, amely tartalmazza a fesztivál részletes programját, valamint egy nyereményjáték sorsjegyét is magában foglalja. Az Etnopolisban vásárteret alakítottak ki, ahol különböző népművészeti alkotások közül válogathatnak az érdeklődők, a legkisebbek számára pedig Öko Sarok játszóházat állítottak fel. A nyitóünnepség ma este lesz. A hat napig tartó rendezvénysorozaton olyan neves népzenei előadók lépnek fel, mint a Csík zenekar, vagy a Napra együttes, de mesét mond a magyarországi tehetségkutató verseny győztese, Utasi Árpi is. A VIII. Interetno Fesztivál augusztus 28-ig tart.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.