Szórakozás

A Csillagászat 100 órája Akadályverseny középiskolásoknak

A Csillagászat 100 órája Akadályverseny középiskolásoknak

2009. március 11., szerda
A Csillagászat 100 órája Akadályverseny középiskolásoknak

A 2009-es esztendő a Csillagászat Nemzetközi Éve, melynek egyik kiemelt eseménye a „100 óra csillagászat" elnevezésű rendezvénysorozat. Április 2 - 5. között világszerte előadások, távcsöves bemutatók, kiállítások, vetélkedők és további programok várják a csillagászat iránt érdeklődőket. A Szegedi Tudományegyetem Fizikus Tanszékcsoportjának csillagász közössége, együttműködve a szegedi középiskolákkal, a „100 óra csillagászat" alkalmából városi akadályversenyt hirdet középiskolás diákok számára.

Az akadályverseny időpontja: 2009. április 2. (csütörtök), 15 óra Helyszín: Újszegedi Liget (rossz idő esetén egyetemi épületek) A játékos csillagászati vetélkedőre 3 fős csapatok jelentkezhetnek. A csapattagoknak ugyanazon iskola tanulóinak kell lenniük, de nem szükséges azonos osztályba vagy évfolyamba járniuk. Jelentkezni a csillagaszat2009@titan.physx.u-szeged.hu címen lehet. A csapatoktól a következő adatokat kérik: csapatnév, csapattagok neve és évfolyama, iskola neve, kontakt e-mail cím (ez utóbbi is fontos, erre a címre küldik majd a további információkat). Jelentkezési határidő: 2009. március 19. (csütörtök)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.