Szórakozás

Heti filmajánlat: nem papolunk!

Heti filmajánlat: nem papolunk!

2008. július 8., kedd
Heti filmajánlat: nem papolunk!

Nem sok új film van a szegedi nap alatt, a pláza mozijában egyenesen kevesebb, mint szokott lenni. Jellemzően fut még a Szex és New York és Indiana Jones. Mi többnyire a belvárosban látható alkotásokat ajánljuk, most is így teszünk az elmélyedés, a múlt és jövőidézés jegyében.

A napi rohanásból kizökkenni? Örökre? Ezt az életvitelt választják

a karthauzi rend

tagjai. Kilencszáz éve élnek ugyanúgy, némán. "A kereszt szilárdan áll, míg a világ forog!" - vallják. Ebbe a kora középkori világba enged betekintést "

A nagy csend

" (Die Große Stille) címen vetített, 162 percen át pergő, szinte néma dokumentumfilm. Nem papolunk erről többet, akinek van az elmélyülésre két és fél órája, ne hagyja ki: más színben fogja látni a világot a vetítőből kifelé jövet.

Hogy mi lesz az élő bolygóval, ha így haladunk tovább, erről "

Az utolsó óra

" utáni percekben elmélkedhetünk. A múltidézésnek is hódolhatunk egy az eddig említetteknél könnyedebb, mi több, pikánsabb formában: a "

TORREMOLINOS 73

" egyfajta időutazás a hetvenes évekbe: a ruhák, a frizurák, a zene mind ezt idézik, no meg - cseppet sem botrányos módon - igazán meghatóan, a házi pornóipar csetlős-botlós kezdeteit.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.