Szeged

Ismét valótlanságot állít Botka László

Ismét valótlanságot állít Botka László

Kibédi Péter
2024. június 3., hétfő
Ismét valótlanságot állít Botka László

Botka László ismét azt gurította, hogy ők építették a Pick Arénát. Ez azonban nem így van.

 

Botka László és Szoboszlai Dominik eddig 12 gólt szerzett a magyar labdarúgó válogatottban. A szegedi polgármester elveit alapul véve a fenti mondatban nincs hiba. 

Ha mégis túlzásnak érzi, akkor olvassa el ezt a posztot a polgármester közösségi oldaláról:

 

Botka László nem először írja többes számban, hogy megépítettük a Pick Arénát. Nem vitás, Szeged valóban sokat tett azért, hogy legyen egy ilyen korszerű, modern arénája. Például évtizedek óta bizonyítja a város, hogy a világ legjobb kézilabda szurkolói itt vannak, és a csapat sikereinek köszönhetően már hosszú ideje kinőtte az Újszegedi Sportcsarnokot. 

Azt a csarnokot, amit az első Orbán kormány idején újítottak fel, hogy valamelyest alkalmas legyen a kézilabdázók meccseire.

Jött a nyolc éves baloldali Medgyesi-Gyurcsány-Bajnai időszak, Botka elvtársai osztották a pénzt. Csakhogy leginkább saját maguk zsebébe, így hiába kért Szeged sportarénát és uszodát, fityiszt mutattak a barátok Botka Lászlónak, ha egyáltalán kért ilyet a sportot távolról követő és csak a sikerek idején ünnepelni előkerülő polgármester.


Az már 2010 után biztos volt, hogy az egészséges életmód és a sport mellett névjegyét letevő kormány előbb utóbb Szegeden is fejleszteni fogja a sportlétesítményeket. Így is lett. 

Modernebb lett a Maty-ér, megépült a Szent Gellért Fórum, működik a Tiszavirág Sportuszoda és a Pick Szeged kézilabdázói a Pick Arénában játssza a meccseket.

Egytől-egyig kormányzati beruházás, kormányzati pénzből megvalósult beruházás, aminek 

kivitelezéséhez, építéséhez a szegedi önkormányzatnak annyi köze van, mint Botka Lászlónk Szoboszlai Dominik góljaihoz: szurkolt, hogy megszülessen.

Vitathatatlan, hogy több önkormányzati cég is dolgozott a beruházásokon, de azt fillérre pontosan kifizette a kormányzat. Az is igaz, hogy a Pick Aréna esetében átadta a területet a beruházáshoz, de erre sem lehet büszke, mert hosszú évekig képtelen volt mit kezdeni az önkormányzat a régi Városi Stadionnal, amit hagyott lepusztulni.

Ha pedig még így is magáénak érzi Botka László a Pick Aréna beruházást, akkor már csak az a kérdés, hogy miért mantrázza, hogy Szeged nem kap pénzt a kormánytól, illetve az is kérdés, hogy miért mondja, hogy a kormány nem működik együtt Szegeddel.

 

Nem igaz amit Botka állít

„Amikor olvastam Botka László bejegyzését, az jutott eszembe, hogy más tollával ékeskedni nem szép dolog”- válaszolta megkeresésünkre Fekete György, a Fidesz-KDNP képviselőjelöltje, a Pick Szeged korábbi csapatmenedzsere. 

Szögezzük le, a Pick Arénát nem a szegedi önkormányzat építette meg, Botka valótlanságot állít.

 Az építéshez szükséges területet zsarolással adta át a város, egy lerobbant, elhanyagolt salakos futópályára hivatkozva egy atlétikai pályát kért cserében. Megkapta, átépült az SZVSE pálya. 

Ha ennyire magáénak érzi Botka László a Pick Arénát, akkor nem értem miért nem jelentkezett az üzemeltetésére az önkormányzat. Ez egy kulturális- és sportlétesítmény, a megfelelő üzemeltetéséhez dolgozni kell, azt meg nem szeretnek Botka Lászlóék, így kifarolt belőle a polgármester

- mutatott rá a képviselőjelölt.

Az már csak hab tortán, hogy Botkáék annyira érzik magukénak az Arénát, hogy az előtte lévő buszmegálló a mai napig Városi Stadion néven szerepel a menetrendben,


 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.