Szeged

Szeged a kátyúk városa lett

Szeged a kátyúk városa lett

Már három polgármestjelöltnek is szemet szúrt Botka kampányfogása

Kibédi Péter
2024. május 7., kedd
Szeged a kátyúk városa lett

A szegedi utak minősége kritikán aluli, ezt akár az autósok, akár a kerékpárral közlekedők, de talán még a gyalogosok is megerősíthetik. Botka László is érezhette, hogy ez már ciki és látványos útfelújításba kezdett, leplezve ezzel ötéves, de bizonyos esetekben évtizedes semmittevését.

Egy-egy ilyen kráter komoly károkat okozhat, és balesetveszélyes is, mindez ötévente zavarja Botka Lászlót (Fotó: SzegedMA)

 

Kaotikus állapotok vannak a belvárosban, aminek egyfelől örülni kellene minden szegedieknek, mert ezt most az utak felújítása okozza. Másfelől viszont sajnos ebben az esetben is kijelenthető, mint ami nagyon sok esetben: az évek óta fennálló problémát Botka László kampányfogásnak tekinti és most pótolja be amit öt évig nem csinált meg. Ilyenkor már az sem érdekes, hogy nem tudja azt állítani igaztalanul, hogy nincs pénze a városnak, mert kormány nem ad, hanem elvesz. 

Nem normális, hogy éveket kell várni a kátyúk betömésével

Joób Márton kedden reggel írt nyílt levelet az ügyben Botka Lászlónak. A függetlenként polgármesterjelölt ebben azt írja, hogy a szegedieknek nem kis bosszúságot okoz, hogy Szeged útjai tele vannak mély kátyúkkal. "Nem normális az, hogy hónapokat sőt éveket kelljen várni arra, hogy ezek a balesetveszélyes hatalmas kráterek betemetésre kerüljenek. Arról nem is beszélve, hogy sok helyen az út széle is letöredezik, így nem csak az út közepén, hanem sok esetben az út szélén is megjelennek a mély gödrök. 

És mivel hónapokig sőt évekig tátonganak ezek a nyitott lyukak, és az autósok rendre belemennek ezekbe, egyre nagyobb és mélyebb kráterek keletkeznek és a helyreállítás költsége ezáltal egyre csak nő

- írta levelében a Botka egykori bizalmasa.

Az elmúlt években már független képviselőként dolgozó Joób Márton úgy véli, hogy 

az önkormányzati képviselőknek kell szégyenkezniük a választók előtt amiatt, mert a polgármester nem fordít kellő figyelmet a lakosságnak folyamatos bosszúságot okozó kérdésre. 

A függetlenként induló polgármesterjelölt azt ígéri, hogy megválasztása esetén azokat a kátyúkat, amelyeket bejelentenek az önkormányzatnál, egy héten belül eltüntetik, amivel ráadásul még pénzt is spórolnak.

Hirtelen lett pénz, lett akarat, lett munkaerő-egyszóval minden-mert el kell fedi az ötéves semmittevés nyomait

 

Vegyük le a rózsaszín szemüveget

Ugyanerre a problémára hívta fel két polgármesterjelölt is a szegediek figyelmét. Fülöp László, a  Fidesz-KDNP jelöltje egy évek óta esedékes tápéi útfelújítás kapcsán írta a közösségi oldalán, hogy 

a városfejlesztési és építési tervek egyik biztos pontja a kampányidőszak, illetve a városvezetés ebben az esetben is megvezeti a szegedieket. 

"Vegyük le a rózsaszín szemüveget és gondoljuk át!"- írta a Fülöp László.

 

A Mi Hazánk jelöltjének, Tímár Tamás még tavaly novemberben készített arról videót arról, hogy a Rókusi körúton megkezdődött a kampány jellegű útfelújítás. "Négy éve volt az önkormányzatnak, hogy felújítsa az utakat és utcákat, most 

a Rókusi körútra esett a választás, mert az szem előtt van, de ennél rosszabb minőségű utak vannak"

- mondta a videóban Tímár.

Botka kampányfogása hetek óta bosszúságot okoz, a polgármester abban bízik, hogy a szegediek feledékenyek és nem emlékeznek majd a belvárosi káoszra

Nem lehet cél a város megbénítás

Joób Márton a polgármesternek írt nyílt levelében külön kitért arra, hogy hetek óta káosz van a szegedi belvárosban. Ennek megszüntetésére megoldási javaslatot is tett. "Örülök annak, hogy a városban vannak útfelújítások, de álláspontom szerint nem lehet cél a város megbénítása, csak azért, hogy a júniusi választásra minden elkészüljön. Jeleztem Ön felé, hogy szinte lehetetlen a reggeli órákban átjutni Újszegedről Szegedre, és javasoltam alternatív útvonalat a Deák Ferenc utca lezárása miatt. Például azt, hogy a Kelemen utcát lehessen használni a Híd utcáról balra fordulás céljából, valamint kértem a Híd utcai forgalmi jelzőlámpák átállítását, hogy ne torlódjon vissza a forgalom. Közel egy órás várakozással kell számolnia az Újszegedről érkező autósnak, munkába sietőnek és diáknak. Joggal érzi minden Újszegedről Szegedre tartó autós, hogy büntetve vannak. Mert lenne alternatív megoldás, de a javaslat süket fülekre talált, mint ahogy oly sok más nagyszerű javaslat is elakadt"- fejtette ki a független polgármesterjelölt.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.