Szeged

Sebességkorlátozást vezethetnek be a Kállay lakópark környékén

 Sebességkorlátozást vezethetnek be a Kállay lakópark környékén

A száguldozók ellen tesznek

3 órája
 Sebességkorlátozást vezethetnek be a Kállay lakópark környékén

Már tavaly felmerült a kérdés az egyik újszegedi Facebook-csoportban, hogy szabályozzák-e a Kállay Liget lakópark körüli utcákban a sebességhatárt - számol be a Délmagyar.

 

Erre a javaslatra Avramov András önkormányzati képviselő akkor azt válaszolta, hogy a lakópark közterületi funkciókat betöltő részeit, mint az utak, járdák, közvilágítás és vízelvezető rendszer az ingatlanfejlesztő a szerződéses kötelezettsége ellenére nem adta át az önkormányzatnak.

. Ennek értelmében a lakópark teljes területén a forgalmi rend kialakítására, módosítására, valamint az ezekhez kapcsolódó táblázási, felfestési feladatok ellátására kizárólag az ingatlanfejlesztő volt jogosult. 

 

Úgy tűnik megoldódik a helyzet

Ahogy a Délmagyar írja, a szegedi közgyűlés Városüzemeltetési, Fejlesztési és Környezetvédelmi Bizottsága elé került egy javaslat arról, hogy sebességkorlátozást vezetnek be a környéken.

Ezért november közepétől  a Boda Domokos utca, Hetényi Géza utca, Kulka Frigyes utca, Jancsó Miklós utca, Altorjay István utca, Ivánovics György utca, Purjesz Béla utca és Láng Imre utca teljes hosszán 30 kilométer/óra lesz a megengedett sebesség, ahogy a Petri Gábor utcában is.

A Délmagyar írása itt olvasható el.

Nyitókép: Képernyőkép Google Maps

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.