Szeged

Jelentkezési lehetőség az Arany János Tehetséggondozó Programra Szegeden

Jelentkezési lehetőség az Arany János Tehetséggondozó Programra Szegeden

2 órája
Fotó: Karnok Csaba/DM
Jelentkezési lehetőség az Arany János Tehetséggondozó Programra Szegeden

December 9-ig várja a jelentkezéseket a kistelepüléseken élő, vagy hátrányos helyzetű nyolcadik osztályos diákoktól az Arany János Tehetséggondozó Program. Szegeden, a hagyományoknak megfelelően, a Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium indít egy 25 fős osztályt a tehetséges diákok számára a 2025/26-os tanévben.

A program keretében a felvett diákok az első, előkészítő évben kiemelt óraszámban tanulhatnak angol nyelvet és informatikát, majd a hagyományos gimnáziumi oktatás keretein belül folytatják tanulmányaikat. Az oktatás délutánonként a kollégiumban zajlik, így a programban résztvevők számára kötelező a kollégiumi elhelyezés. A diákok négyes tanulmányi átlag felett húsz- és negyvenezer forint közötti ösztöndíjat kaphatnak.

A pályázóknak felvételizniük kell: január 17-én egy elbeszélgetés vár rájuk, másnap, január 18-án pedig központi írásbeli vizsgát tesznek magyar nyelvből és matematikából.

Az Arany János Tehetséggondozó Program iránt érdeklődők számára lehetőség nyílik, hogy november 29-én és 30-án ingyenes nyílt hétvégén vegyenek részt a Radnóti-gimnáziumban, ahol ízelítőt kapnak a tanórákból, és megismerkedhetnek a kollégiummal is. A program Szegeden sikeres, hiszen a 2024-ben végzett 23 fős osztályból tizennyolcan egyetemen, ketten pedig felsőfokú szakképzésben folytatták tanulmányaikat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.