Szeged

Szentmihályi Kakasfőző: A Közösség Ünnepe és Gasztronómiai Élmény + képek

Szentmihályi Kakasfőző: A Közösség Ünnepe és Gasztronómiai Élmény + képek

A Szentmihályi Kakasfőző egyedülálló közösségi esemény.

Márton Andrea
2024. szeptember 21., szombat
Fotó: Márton Andrea
Szentmihályi Kakasfőző: A Közösség Ünnepe és Gasztronómiai Élmény + képek

- A Szentmihályi Kakasfőző egy népszerű közösségi esemény, amelyet 13 évvel ezelőtt alapított Nógrádi Tibor. Azóta a rendezvény a település egyik legfontosabb eseményévé vált, amelyre minden évben rengeteg érdeklődő érkezik. Az idei főzőversenyre közel 50 csapat jelentkezett, ami jól mutatja a rendezvény népszerűségét - nyilatkozta lapunknak Ruzsa Roland, Szentmihály és Kiskundorozsma önkormányzati képviselője.

Fotó: Márton Andrea. 

 

A rendezvény célja nem csupán a gasztronómiai élmények megosztása, hanem a helyi közösség összekovácsolása is. 

A jó idő kedvezett a főzésnek, így a résztvevők élvezhették a szabadban eltöltött időt. A főzőversenyt Mihálffy Béla országgyűlési képviselő támogatása tette lehetővé, aki mindig elkötelezett a közösségi események mellett

- hangsúlyozta Ruzsa Roland.

A Szentmihályi Kakasfőző nemcsak a főzésről szól, hanem a közösségi élményekről is. Az esemény keretében átadták az új köztéri toalettet és büfét, amely régóta várt fejlesztés volt a helyiek számára. A sport iránti szeretet is megnyilvánult, hiszen a helyi sportpályán sokan látogatnak el a meccsekre, ami tovább erősíti a közösségi szellemet.

A jövőben a szervezők tervezik a rendezvény folytatását, és további infrastrukturális fejlesztéseket is szeretnének megvalósítani, hogy a közösségi élet még élénkebb legyen Szentmihályon.

Az eseményen készült képeket az alábbiakban tekinthető meg:

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.