Szeged

Mentálhigiénés Konferencia Szegeden: A diákok jólétéért

Mentálhigiénés Konferencia Szegeden: A diákok jólétéért

Szegeden mentálhigiénés konferenciát szerveztek, amely a diákok jólétére fókuszál.

Márton Andrea
4 órája
Fotó: Facebook
Mentálhigiénés Konferencia Szegeden: A diákok jólétéért

Szegeden mentálhigiénés állapotával kapcsolatos konferenciát szerveztek, amely a diákok jólétének elősegítésére fókuszál.

Fotó: Facebook. 

 

Erdélyi Margit, a Szegedi Szakképzési Centrum főigazgatója a Rádió 88-nak elmondta, hogy az esemény a Bűnmegelőzési Központtal együttműködve valósult meg, és az előadások mellett workshopokat is kínál a résztvevők számára.

A konferencia elsősorban a szakképző iskolák és munkaközösségek vezetőinek szól, célja pedig, hogy az intézményekben dolgozók segítsenek a tanulóknak a megküzdési stratégiák kialakításában. A rendezvény lehetőséget biztosít arra, hogy a résztvevők megismerjék a legújabb mentálhigiénés megközelítéseket és eszközöket, amelyek hozzájárulhatnak a diákok mentális egészségének javításához.

Erdélyi Margit hangsúlyozta, hogy a diákok mentálhigiénés állapota kiemelten fontos, hiszen a megfelelő támogatás és eszközök birtokában a fiatalok jobban tudják kezelni a stresszes helyzeteket és kihívásokat. A konferencia célja, hogy hosszú távon hozzájáruljon a szakképző intézményekben dolgozók felkészültségéhez és a diákok sikeresebb iskolai életéhez.

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.