Szeged

Jótékonysági Kakaspörkölt Fesztivál Szentmihályon: Ízek és Segítségnyújtás

Jótékonysági Kakaspörkölt Fesztivál Szentmihályon: Ízek és Segítségnyújtás

Változatos programokkal várják az érdeklődőket.

Márton Andrea
2024. szeptember 18., szerda
Fotó: Kuklis István
Jótékonysági Kakaspörkölt Fesztivál Szentmihályon: Ízek és Segítségnyújtás

Szeptember 21-én, szombaton Szentmihályon a sportpályán rotyognak a legfinomabb kakaspörköltek. A Szentmihályi jótékonysági kakasfőző versenyen a résztvevőket számos izgalmas program várja, amelyek a közösségi élmény és a gasztronómiai hagyományok ünneplésére összpontosítanak.

Kilenc órakkor Ruzsa Roland önkormányzati képviselő köszöntőjét követően 11 órakor Pasenko Bohóc varázsolja el a kicsiket műsorával. Ebédidőben pedig Szeged egyik legismertebb mulatós zenészével, Várkonyi Tibivel fogjuk körbejárni a csapatokat - garantáltan jó hangulatot fog varázsolni. Gondolnak a legkisebbekre is, egész nap ingyenes ugrálóvár és csillámtetoválás is várja őket. A nevezési díjakból befolyt összeget pedig a Szentmihályi Óvodának ajánlják fel.

 

Most hétvégén szombaton egy ismerős szituációba kerülök, hiszen Szentmihály új önkormányzati képviselőjeként, most már az én feladatom megszervezni az ilyenkor minden évben megrendezésre kerülő kakasfőző napot. Tét nélkül fog zajlani a főzés, gyakorlatilag szabadon lehetett jelentkezni. 10 fős csapatok jelentkezését vártuk. Jelenleg közel 50 csapat jelentkezett erre a megmérettetésre. Garantált a jó hangulat, érdemes lesz kilátogatni a rendezvényre

- nyilatkozta lapunknak Ruzsa Roland.

A Szentmihályi kakasfőző verseny egyedülálló esemény, amely a helyi közösség gasztronómiai hagyományait és összetartozását ünnepli. Minden évben számos résztvevő gyűlik össze, hogy megmutassa főzőtudományát, és hogy részt vegyen a kakasfőzés hagyományos művészetében.

A verseny célja, hogy népszerűsítse a kakasfőzés hagyományait, amelyek generációkon át öröklődtek. A résztvevők különböző receptúrákat és főzési technikákat alkalmaznak, hogy a legfinomabb ételt készítsék el. A verseny során a látogatók nemcsak a főzés folyamatát figyelhetik meg, hanem meg is kóstolhatják a különböző ételeket, így egy igazi gasztronómiai élményben lehet részük.

A Szentmihályi kakasfőző verseny nemcsak a főzésről szól, hanem a közösségi kapcsolatok erősítéséről is. Az esemény lehetőséget ad a helyieknek, hogy találkozzanak, beszélgessenek, és együtt ünnepeljék a hagyományokat. A verseny során a családok és barátok együtt élvezhetik a jó ételeket és a kellemes társaságot, ami hozzájárul a közösség összetartozásának érzéséhez.

 

 

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.