Szeged

Garázsvásár és autómentes napi program a Feketesason

Garázsvásár és autómentes napi program a Feketesason

2 órája
Garázsvásár és autómentes napi program a Feketesason

Szeged 19. század végi és 20. század eleji köztereit a közösségi élet jellemezte, ez volt az elsődleges funkciójuk. Vásárok, társasági események és kapcsolatépítés központjaként szolgáltak, tükrözve a kor lassabb tempójú, közösségorientált életmódját. A 20. század közepétől megindult urbanizáció és a technológiai fejlődés jelentős változásokat hozott a városiak életébe. Az autók elterjedésével a városi közlekedés prioritásai átalakultak, a gépjárművek egyre nagyobb teret hódítottak az úthálózatainkban.

Ennek következtében a közterek szerepe és funkciója is átalakult. A járműforgalom növekedése a gyalogosok és kerékpárosok számára kevésbé biztonságos és kényelmes környezetet teremtett, korlátozva mozgásterüket és csökkentve a közösségi térként való hasznosíthatóságukat. 

Az idei városi autómentes naphoz csatlakozva a Motiváció Műhely, az aPont Szeged és a Komposztfutár Szeged csapata a Feketesas utca U alakú zsákutcájának szeretne olyan funkciót adni, mely felidézik a közösségi események fontosságát. Ehhez az alábbi programokkal készülnek a szervezetek:

Programok

Garázsvásár (becsületkasszás)

Növénypiac (becsületkasszás)

Preloved Péntek - közösségi adományvásár 

Kézműves foglalkozás kicsiknek és nagyoknak

Társasjátékozás felnőtteknek és gyerekeknek egyaránt, vitajáték

Komposztgyűjtés a Komposztfutár segítségével - Az esemény 3 órájában a srácok szívesen fogadják az otthon összegyűjtött komposztodat. Emellett a vagány teherbiciklijüket is megnézheted közelebbről!

Civil Utca - Ismerd meg az eseményt szervező civil szervezeteket és a náluk található gyakornoki és önkéntes lehetőségeket!

A program szeptember 20.-én, pénteken 14 órától egészen 17 óráig fog tartani a Motivációs Közösségi Tér előtti U alakú zsákutcában.


 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.