Szeged

Tárlatvezetéssel zárul a Rezonancia a REÖK-ben

Tárlatvezetéssel zárul a Rezonancia a REÖK-ben

4 órája
Tárlatvezetéssel zárul a Rezonancia a REÖK-ben

Alkotói-kurátori tárlatvezetés zárja BOLDI és Incze Mózes Rezonancia című kiállítását. Augusztus 30-án, pénteken 17.00 órától a Munkácsy-díjas festőművész Dr. Nátyi Róberttel, a REÖK vezető kurátorával közösen vezeti körbe az érdeklődőket az egyedülálló festészeti-szobrászati tárlat alkotásai között.

 

Hamarosan véget ér a szegedi Reök-palota Rezonancia című kiállítása

A nyár folyamán BOLDI Kossuth- és Munkácsy-díjas szobrászművész és Incze Mózes Munkácsy-díjas festőművész alkotásainak izgalmas kölcsönhatása teremtett különleges hangulatot a szecessziós kultúrpalota termeiben.  A jeles képzőművészek egyedülálló tárlata exkluzív tárlatvezetéssel búcsúzik a művészetkedvelő közönségtől. 

Augusztus 30. pénteken 17.00 órától nyerhetnek majd betekintést az érdeklődők a két alkotó művészi világába, ismerhetik meg együttműködésük és a páratlan kiállítás létrejöttének kulisszatitkait. 

Az egy óra hosszú séta résztvevői szakértői vezetéssel tapasztalhatják meg a letisztult, gömbölyded alakzatokból formázott, tükörsima felületű márvány- és bronzszobrok és a viszonyítási pontokat nélkülöző világokban a művészettörténet hagyományait és a modern élet kihívásait egyaránt megidéző festmények összecsengését, párbeszédét. Dr. Nátyi Róbert, az SZTE BBMK dékánja, az Összművészeti Központ vezető kurátora a művészettörténész nézőpontjából világítja meg a két alkotó munkásságát – mindkettejüknél könnyedén felfedezhető a folytonosság egyes alkotóművészeti tradíciók, művészi eljárásmódok és a nagyon is mai tartalom, egyedi megfogalmazásmód között. A művészek közül Incze Mózes képviseli majd az alkotói szemléletet, részletesebben is beavatva a jelenlévőket egy-egy alkotás megfejtési lehetőségeibe, és a közös munka hátterébe.

Az alkotói-kurátori tárlatvezetésen való részvétel kiállítási belépő vásárlásához, valamint előzetes regisztrációhoz kötött – regisztrálni a gyakornok@szegediszabadteri.hu címen tudnak az érdeklődők. Az aktuális árazás, illetve az arra jogosultakra vonatkozó kedvezményes jegyárak elérhetőek a REÖK weboldalán.

 A palota keddtől vasárnapig, 10 órától 18 óráig várja látogatóit, akik még a tárlatvezetést követő hétvégén, szombaton és vasárnap is megtekinthetik még a Rezonancia című kiállítást, valamint a Szegedi Művésztelep kamarakiállítását a REÖK-ben.

A nyár folyamán látható kiállítások után a Reök-palota tárlatainak sora Részegh Botond csíkszeredai születésű magyar grafikus-, festőművész válogatásával folytatódik majd, amely október elejétől várja a művész kirobbanó energiával és zsigeri nyerseséggel megalkotott, költészetet, történelmet, metafizikát, a művészettörténet nagyjait és a művész tulajdon, élő kortársi tapasztalatait megidéző alkotásaival a közönséget.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.