Szeged

Szabó Sándor kettőt kérdezett, majd szembejött vele a valóság

Szabó Sándor kettőt kérdezett, majd szembejött vele a valóság

A széthullóban lévő szocialisták szegedi bástyája kérdéseivel kellemetlen helyzetbe hozta az egész baloldalt

Kibédi Péter
2 órája
Szabó Sándor kettőt kérdezett, majd szembejött vele a valóság

Az egykor szebb napokat látott, mára elemeire hulló törpepárt, az MSZP szegedi országgyűlési képviselője, Szabó Sándor ismét olyan kérdéssel jelentkezett, most írásban, amire az adott válasz éppen saját pártjára és hazai baloldalra nézve volt rendkívül kellemetlen.

 

Csak a szokásos baloldali vagdalkozás

A szegedi szocialista politikus Hankó Balázs kultúráért és innovációért felelős minisztertől érdeklődött arról, hogy „miért nem emelik meg végre az alanyi jogon járó pénzbeli támogatások, így a gyes, gyed családi pótlék összegét, melyek valódi segítséget nyújtanak a gyermeknevelésben, illetve mikor tesz végre érdemi lépéseket a kormány az élveszületések évek óta tartó drasztikus csökkenésének, a káros demográfiai folyamat megállítására?”

Szabó a kérdéshez csatolva leírta a baloldalon unásig hallott, csúsztatásokkal teli, és többször is bizonyítottan hamis állításokat tartalmazó „leckét”.

Számon kérte a kormányon, hogy miért nem alkalmazzák újból, az éppen a szocialista kormány által erőltetett, majd megbukott családtámogatási rendszer egy részét. (A teljes levelet itt olvashatja el.)

 

Ismét szembejött Szabó Sándorral a valóság

Botka László kedvenc országgyűlési képviselője nem először kérdezett úgy, hogy a válaszban nem csak felelni kellett a kérdéseire, hanem a csúsztatásokat, ténybeli hiányosságokat is ki kellett igazítani.

„Engedje meg, hogy először is megjegyezzem, 

kissé visszatetsző egy olyan párt képviselőjétől a polgári kormány családtámogatási rendszerével kapcsolatos számonkérés, amely a kormányzása idején két évre csökkentette a GYES időtartamát, eltörölte az egy- és kétgyermekes családok adókedvezményét, a háromgyerekesekét pedig radikálisan csökkentette. Önök eltörölték a korábbi otthonteremtési rendszert, megszüntettek a kedvezményes kamattámogatott hiteleket, majd a devizahitelezés csapdájába terelték magyar családok százezreit

 – tette „rendbe” az alapokat válaszában Zsigó Róbert, a Kulturális és Innovációs Minisztérium államtitkára.

A Hankó Balázs miniszter megbízásából válaszoló államtitkár hosszasan sorolta a kormány azon intézkedéseit, amivel kemény munkával sikerült megfordítani a szocialista kormányoktól örökölt katasztrofális népességcsökkenést. A gyermekvállalási kedv ezeknek az intézkedéseknek köszönhetően nőtt hazánkban. 

Amennyiben a gyermekvállalási kedv a 2011-es mélyponton maradt volna, akkor 2023-ig 178 ezerrel kevesebb gyermek született volna

 - mutatott rá az államtitkár. (Az államtitkár válasza itt olvasható teljes terjedelmében.)

 

A háború sem segít

Bár az államtitkár válaszában nem tért ki rá, de Szabó Sándor azt is elfelejtette a kérdéseinek megírásakor, hogy még ha jelenleg bizonyos mértékű visszaesés is tapasztalható a születésszámban, az nagyban köszönhető például a hazai baloldal által is támogatott orosz-ukrán háborúnak. De ugyanígy nem szabad figyelmen kívül hagyni a Európai Unió elhibázott gazdaságpolitikáját, a háború miatt elszálló inflációt vagy a háború miatt brutálisan megemelkedett energiaárakat.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.