Szeged

Stratégiai együttműködésről kötött megállapodást a Szegedi Szakképzési Centrum és az MVM

Stratégiai együttműködésről kötött megállapodást a Szegedi Szakképzési Centrum és az MVM

Az MVM Csoport elkötelezett a jövő munkavállalói generációinak magas szintű oktatásában.

16 órája
Fotó: Facebook
Stratégiai együttműködésről kötött megállapodást a Szegedi Szakképzési Centrum és az MVM

Az MVM Energetika Zártkörűen Működő Részvénytársaság (MVM) és a Szegedi Szakképzési Centrum (Szegedi SZC) az Elektronika és elektrotechnika, valamint Épületgépészet ágazatban szükséges munkaerő utánpótlás nevelése, a megfelelő mennyiségű és jól képzett munkaerő biztosítása céljából határozatlan idejű együttműködési megállapodást kötnek.

Fotó: Facebook. 

 

A Szegedi SZC-ben folyó középfokú oktatás, a felnőttek szakmai oktatása és a felnőttképzési tevékenység feltételeinek támogatásával a cég lehetőséget teremt a város és a régió fiataljai számára, hogy elsajátítsák a legkorszerűbb technológiákat és a legfrissebb iparági ismereteket, továbbá az ország meghatározó energiavállalatánál gyakorlati tapasztalatokat szerezzenek. 

A stratégiai együttműködés elősegíti a közös gondolkodást, a munkaerőpiac és az oktatás közötti összefogást.

 A Szegedi Szakképzési Centrum irányítása alatt működő iskolák közül a fenti ágazatokhoz tartozó szakmákat oktató Szegedi SZC Déri Miksa Műszaki Technikum és Szegedi SZC Móravárosi Szakképző Iskola kerül bevonásra az együttműködés során. A stratégiai megállapodás részét képezi a pályaorientációs tevékenységekben történő együttműködés, a beiskolázás közös szempontrendszerének kialakítása; a szakmai oktatás és képzés tartalmának egyeztetése, az új technológiák beépítése a Képzési programba; tananyagfejlesztés; duális képzés keretében a szakirányú oktatás szervezése; az MVM szakembereinek részvétele a szakmai oktatásban; a tanulók kulcskompetenciáinak fejlesztését támogató programok; a tanulók szakmai versenyekre történő felkészítése; speciális ösztöndíjak biztosítása; az iskolák szakmai oktatói számára a legkorszerűbb technológiákkal kapcsolatos tudásátadás - vállalati helyszínű szakmai továbbképzések formájában.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.