Szeged

Közel fél millió forintot csalt ki a betegtől, a soron kívüli műtét ígéretével

Közel fél millió forintot csalt ki a betegtől, a soron kívüli műtét ígéretével

Egy szegedi magánrendelőben történt az eset

4 órája
Közel fél millió forintot csalt ki a betegtől, a soron kívüli műtét ígéretével

A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a nővel szemben, aki vérvétel közben csapta be a beteget azzal, hogy pénzért elintézi és egy héten belül megműtik.

A vádirat szerint a vádlott egy kizárólag járóbeteg ellátással foglalkozó szegedi magánrendelő vezető tisztségviselője volt, de adminisztrátorként is dolgozott. A sértett 2022. májusában kereste fel a rendelőt és a vérvétel közben beszédbe elegyedett a vádlottal, akinek elmondta, hogy egészségügyi állapota miatt sürgősen műtétre lenne szüksége. A nő erre a vérvétel közben azt állította a sértettnek, hogy el tud intézni egy jövő heti műtétet, de ezért most 100 ezer forintot kellene adni. A vádlott a következő héten további 350 ezer forintot kért és kapott a sértettől az ügymenet felgyorsítására hivatkozva, annak ellenére, hogy soha nem állt szándékában a sértettnek műtéti időpontot kérni. 

Az okozott 450 ezer forint kár az eljárás során nem térült meg.

A járási ügyészség a büntettet előéletű vádlottat folytatólagosan elkövetett csalás vétségével vádolja. A vádlott bűnösségéről a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.