Szeged

Korlátlan utazás a SZIN bérletesek számára

Korlátlan utazás a SZIN bérletesek számára

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
2 órája
Korlátlan utazás a SZIN bérletesek számára

A Szegedi Közlekedési Társaság osztott meg információkat a Szegedi Ifjúsági Napok idejére vonatkozó tömegközlekedéssel kapcsolatban.

 

Ahogy ismert a Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata a Szeged helyi közösségi közlekedésben korábban már bevezette az „időalapú jegyet” (72 órás jegy).

Ez azért lényeges, mert a 2024. augusztus 27. üzemkezdet és 2024. szeptember 01. üzemzárás közötti Szegedi Ifjúsági Napokra érvényes karszalagos bérlettel rendelkező utasok nagy kedvezményt kapnak.

Azt írja az SZKT, hogy amennyiben a SZIN bérletesek rendelkeznek a megjelölt időszak között érvényesített 72 órás jeggyel (elővételi, fedélzeti, mobil alkalmazás során váltott), akkor a megjelölt időszakban korlátlan átszállással utazhatnak bármely Szeged helyi közösségi közlekedésben meghirdetett járaton. Ehhez fel kell mutatni az érvényesített 72 órás jegyet és a fesztivál karszalagot együttesen.

 A „72 órás jegy” felhasználásának és érvényességének feltétele, hogy a jármű fedélzetén lévő automata jegykezelővel, vagy QR kóddal, azaz nyomtatott időpecséttel, vagy elektronikusan kerüljön érvényesítésre.

Kivételt képez a jegyérvényesítési kötelezettség alól a fedélzeti jegykiadó automatából vásárolt 72 órás jegy, mert a vásárlás során a jegy kiadásakor már érvényesítésre kerül, így újbóli érvényesítése nem szükséges.

Az üzemzáráson a tárgynaphoz tartozó menetrendi hirdetmény utolsóként induló járatát kell érteni

- hívják fel a figyelmet.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.