Szeged

Bronzérmes lett a radnótis diák a Közép-európai Matematikai Olimpián

Bronzérmes lett a radnótis diák a Közép-európai Matematikai Olimpián

3 órája
Fotó: Gémes Sándor/DM
Bronzérmes lett a radnótis diák a Közép-európai Matematikai Olimpián

Vasárnap kezdődött a Közép-európai Matematikai Olimpia (MEMO), amelynek második alkalommal adott otthont Magyarország. Megrendezését a Bolyai János Matematikai Társulat és az SZTE Bolyai Intézet közösen vállalta. Tíz országból – Ausztriából, Csehországból, Horvátországból, Lengyelországból, Litvániából, Németországból, Szlovákiából, Szlovéniából, Svájcból és persze Magyarországról – érkeztek Szegedre a hatfős, középiskolásokból álló csapatok, hogy két fordulóban versengjenek az érmekért.

Fotó: Gémes Sándor/DM. 

 

A versenyfeladatok az algebra, a kombinatorika, a geometria és a számelmélet területét érintették. Az első versenynapon a diákok egyénileg versenyeztek, a második napon pedig csapatban. A Keresztély Zsófia (budapesti Szent István Gimnázium), Vigh Zalán (Szegedi Radnóti Miklós Kísérleti Gimázium), Molnár István Ádám, Kovács Benedek Noel, Prohászka Bulcsú és Holló Martin (budapesti Fazekas Mihály Gimnázium) alkotta magyar csapat egyéniben négy bronzérmet és egy aranyat szerzett, a csapatversenyben pedig az ötödik helyen végzett. A negyedikek a szlovákok, a bronzérmesek a svájci diákok lettek. Ezüstéremmel Németország, aranyéremmel pedig Lengyelország csapata térhet haza.

A 12. osztályt kezdő Keresztély Zsófia aranyéremmel zárta a versenyt egyéniben. Ő volt az, aki minden feladatot hibátlanul oldott meg. 

Bővebben ITT olvashatnak.

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.