Szeged

Narancs hőségriasztást adtak ki vármegyénkre

Narancs hőségriasztást adtak ki vármegyénkre

Erős lesz az UV sugárzás is

Kovács György
2024. július 9., kedd
Narancs hőségriasztást adtak ki vármegyénkre

Kedden sok napsütésre számíthatunk, egy-egy zápor, zivatar északon, északnyugaton alakulhat ki késő délután, este. A Dunától keletre, legfőképp délkeleten élénk lökések kísérhetik az északkeleti szelet. Délutánra 31 és 38 fok közé melegszik a levegő az Időkép előrejelzése szerint.

Továbbra is érvényben van az országos, harmadfokú hőségriasztás. Emellett Csongrád-Csanád vármegyére narancs figyelmeztetést is adtak ki a hőségre. Szegeden a várható napi maximum hőmérséklet 14 és 17 óra között 36 fokon tetőzhet.

A tartós hőség leginkább az időseket és a szív-érrendszeri betegeket viseli majd meg, de az egészséges szervezet számára is megterhelő lesz a Köpönyeg orvosmeteorológiája szerint. Ilyenkor fáradékonyság és indokolatlan fáradtságérzet, fejfájás, aluszékonyság léphet fel, valamint fokozódik a fülledtség, ami jelentős terhet ró a szervezetre. A szív-és érrendszeri betegeknél gyakori lehet a szédülés, vérnyomás-ingadozás. Felerősödhetnek a keringési zavarok, vizesedés, nehézlégzés, fulladás jelentkezhet. Erős lesz az UV sugárzás, valamint a hőguta, kiszáradás és leégés veszélye, ezért célszerű a megfelelő védelemről gondoskodni és kerülni kell a déli, kora délutáni órákban a közvetlen napozást.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.