Szeged

Futárszolgálatosnak kiadva magát milliókkal károsította meg az embereket

Futárszolgálatosnak kiadva magát milliókkal károsította meg az embereket

A Szegedi Járási Ügyészség indítványozta a külföldi férfi letartóztatását

2024. július 10., szerda
Futárszolgálatosnak kiadva magát milliókkal károsította meg az embereket

A Szegedi Járási Ügyészség letartóztatását indítványozta annak a külföldi férfinak, aki egy olyan bűnszervezetet irányított, amely egy nemzetközi futárszolgálat nevével visszaélve lopott el banki adatokat és okozott 33 millió forintos kárt.

 

A megalapozott gyanú szerint a tavaly nyáron, Magyarországon tevékenykedő bűnszervezet egy közismert futárszolgálat weboldalára megtévesztésig hasonlító oldal internetes linkjét küldte ki a sértetteknek, majd banki adataikat megszerezve, távoli eléréssel a bankszámláikról 2 millió és 20 millió Ft közötti összegeket emeltek le. 

A bűnözői csoport az eddigi adatok szerint öt sértettnek, összesen 33 millió forint kárt okozott.

Az információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás miatt folyamatban lévő bűnügyben az európai elfogatóparancs alapján, Romániában elfogott gyanúsított letartóztatását az ügyészség a szökés-elrejtőzés tényére és veszélyére, valamint a büntetőeljárás meghiúsításának veszélyére figyelemmel indítványozta.

Az ügyészi indítvány tárgyában a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója a mai napon fog dönteni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.