Szeged

Új fizetős parkolási övezetet alakítanak ki Szegeden

Új fizetős parkolási övezetet alakítanak ki Szegeden

2024. június 26., szerda
Új fizetős parkolási övezetet alakítanak ki Szegeden

Rövidesen fizetőssé válhat az Alsó kikötő sor Herke utca és a szennyvíz átemelő telep közötti szakasz.

 

Kovács Tamás gazdasági alpolgármester változtatási javaslatot terjesztett be a pénteki közgyűlés elé, melynek témája a fizető parkolási zónák bővítése. A rendelet szerint az ott lakók kérték a fizetőssé tételt, mert nem tudnak megállni a saját lakásuk előtt az ott parkoló kocsiktól.

Az alpolgármester előterjesztése szerint az önkormányzatok azokon a területeken vezetnek be fizető parkolást, ahol a parkolási igény jelentősen meghaladja a rendelkezésre álló területet. A szabályozás célja, hogy ahol szűkös a parkoló kapacitás, ott az autók a szükséges legrövidebb ideig tartózkodjanak, a forgalom lehetőleg terelődjön át a közösségi vagy kerékpáros közlekedésre.

Kovács Tamás szerint „lakossági igény merült fel”, hogy az Alsó kikötő sor Herke utca és a szennyvíz átemelő telep közötti szakasza is a fizetőparkolási rendszer része legyen, mert akik nem akarnak fizetni, ezen a szakaszon hagyják a kocsijukat, az ott lakók pedig emiatt nem tudnak megállni.

A rendelettervezetben az is szerepel, hogy a fizetőparkolási zóna kiterjesztése az ott lakók számára kedvezőbb, mert a parkoló járművek okozta terhelés a fizetési kötelezettség miatt csökken, a lakosok viszont kedvezményes bérletet vehetnek.

A tervek szerint az említett szakasz a kék zónába kerül, aminek az óradíja 230 forint.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.