Szeged

Megkezdődik a felújítás a Rókusi körúton

Megkezdődik a felújítás a Rókusi körúton

2024. június 24., hétfő
Megkezdődik a felújítás a Rókusi körúton

Hétfőn kezdik el felújítani a Rókusi körutat a Vértói út és a Csongrádi sugárút között. A tömegközlekedés lassabb lesz, és érdemes az autósoknak a szokásosnál is körültekintőbben vezetni. Az útfelújítás várhatóan kilencven napig tart. Az előzetes felmérések szerint a Rókusi körútnak ezen a szakaszán az előzőnél komolyabb beavatkozásra, a 12 centiméteres aszfaltréteg cseréjére van szükség az útalap minősége miatt - számol be Délmagyar.

Fotó: Gémes Sándor

 

Tavaly ősszel újíttatta fel az önkormányzat saját forrásból 200 millió forint értékben a nagyforgalmú Rókusi körút elhasználódott aszfaltját a Tesco előtti lámpás csomóponttól a Vértói útig. Az önkormányzat most azt közölte, hogy a folytatásban a tanév vége után a Rókusi körút Vértói út és Csongrádi sugárút közötti szakaszának a felújítása következik.

Összesen 351 méter hosszon a 2x2 forgalmi sáv, valamint a kanyarodósávok és a buszöblök újulnak meg. Elkészül 7120 négyzetméternyi út- és 314,5 négyzetméter aszfaltjárda-burkolatrekonstrukció és aszfaltszőnyeg. Ehhez kapcsolódóan a szükséges közműakna-fedlapokat szintbe helyezi a kivitelező.

A teljes cikk itt olvasható el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.