Szeged

Markáns melegedés kezdődik, jövőhéten már közel 40 fok lesz

Markáns melegedés kezdődik, jövőhéten már közel 40 fok lesz

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
2024. június 14., péntek
Markáns melegedés kezdődik, jövőhéten már közel 40 fok lesz

Markáns melegedés kezdődik, a jövő hét közepén már szinte országos kánikulára készülhetünk.

 

A felhős keleti tájakon gomolyosodik a felhőzet, ott is kisüt a nap, miközben nyugat felől megnövekszik, később megvastagszik a fátyolfelhőzet, amely délután egyre jobban szűri a napsütést, sőt átmenetileg be is borulhat az ég. Legfeljebb elvétve alakulhat ki gyenge csapadék. Napközben a keleti harmadban az északi, északnyugati, az Alpokalján a délnyugati szelet kísérhetik élénk lökések. A legmagasabb nappali hőmérséklet 22, 25 fok között várható. Késő estére 14 és 20 fok közé hűl le a levegő - írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Szegeden a mai csúcshőmérséklet 27 fok körül alakul. A jövő hét közepén már 37 fok is lehet.

Számottevő fronthatás nem terheli szervezetünket. A frontérzékenyek javulást tapasztalhatnak. Jelentősebb egészségi állapotot befolyásoló időjárási tényezőre nem kell számítani, a legtöbb időjárás okozta tünet enyhül, illetve megszűnik - írja a Köpönyeg.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.