Szeged

Folytatódik a napsütéses kánikula

Folytatódik a napsütéses kánikula

2024. június 30., vasárnap
Folytatódik a napsütéses kánikula

Vasárnap kánikulában lesz részünk, és sok napsütésre számíthatunk. Egy-egy futó zápor, zivatar csak délután a Dunántúlon és néhol északon alakulhat ki. Sokfelé megélénkül, nyugaton, északnyugaton és helyenként északon megerősödik a délies szél. Hajnalban 17 és 23, napközben pedig 32 és 37 fok között alakul a hőmérséklet az Időkép előrejelzése szerint.

Szegeden várhatóan 36 fokon tetőzik a hőmérséklet. Záporra csaj éjfél körül lehet számítani.

A Köpönyeg orvosmeteorológiája szerint a tartós hőség leginkább az időseket és a szív-érrendszeri betegeket viseli majd meg, de az egészséges szervezet számára is megterhelő lesz. A megfigyelések szerint ilyenkor fáradékonyság és indokolatlan fáradtságérzet, fejfájás, aluszékonyság léphet fel, valamint fokozódik a fülledtség, ami jelentős terhet ró a szervezetre. A szív-és érrendszeri betegeknél gyakori lehet a szédülés, vérnyomás-ingadozás. Felerősödhetnek a keringési zavarok, vizesedés, nehézlégzés, fulladás jelentkezhet. Erős lesz az UV sugárzás, valamint a hőguta, kiszáradás és leégés veszélye, ezért célszerű a megfelelő védelemről gondoskodni és kerülni kell a déli, kora délutáni órákban a közvetlen napozást. 

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.