Szeged

Farkas Levente Bálint Sándorról nevezné el az új sétányt

Farkas Levente Bálint Sándorról nevezné el az új sétányt

Több problémát is lát a Mátyás téri beruházásban

Kovács György
2024. június 3., hétfő
Farkas Levente Bálint Sándorról nevezné el az új sétányt

Farkas Levente önkormányzati képviselőjelölt szerint a park kialakításával számos probléma van, de ha már elkészült a sétány, „a legszögedibb szögediről,” Bálint Sándorról nevezné el.

 

44 millió forintból készült el a Mátyás téri beruházás, amelyet eredetileg május közepére ígértek, de több probléma is felmerült a kivitelezés alatt. Többek között mérgező termésű tiszafákat akartak ültetni a játszótér köré, valamint a védett természeti értéknek minősített park területén több fa gyökérzetét is kiásták a sétány kialakítása közben. Végül lakossági jelzésre tiszafa helyett 376 törpe korallberkenyét ültetnek, a fák gyökerét pedig egy úgynevezett iszapolási eljárással helyezték homokágyba a sétány alapozása előtt.

A baloldali városvezetés természetvédelmi területen lévő ősgyep lebetonozásával "zöldíti" a városunkat

- hívta fel a figyelmet a körzet Fidesz-KDNP által indított képviselőjelöltje. Hozzátette, ezzel Alsóváros legnagyobb egybefüggő zöld területét vágták ketté, méghozzá úgy, hogy sem a plébániát nem kérdezték meg, sem pedig a helyben élőket, hogy egyáltalán szeretnék-e ezt a beruházást, vagy esetleg lenne-e valami sokkal fontosabb, amit a téren meglehetne csinálni. 

Ez csak egy újabb, választások előtti látványberuházás

- vélekedett Farkas Levente.

Kiemelte, a súlyos költségből kialakított sétányt már biztosan nem fogja felszedni a városvezetés, ezért - ha már kialakításra került - kezdeményezi, hogy „a legszögedibb szögediről,” Bálint Sándorról nevezzék el a sétányt, akinek szobra is megtalálható a Mátyás téren.

 

Nem illendő egy fél évezredes templom tövében kutyafuttatót létesíteni

 

A több mint 500 éves Alsóvárosi Ferences Plébánia oldalánál egy kutyafuttatásra kijelölt terület is kialakításra került, amely a képviselőjelölt szerint méltatlan állapot. 

Szeretem a kutyákat, van is kutyám, azonban méltatlannak gondolom, hogy egy ekkora téren a kutyafuttató terület a templom oldalánál van.

Farkas Levente arra kéri a városvezetést, hogy rakja át a tér egy másik területére a kutyafuttató helyet, például a plébánia kapujával szemben lévő oldalra, ahol szintén nagy zöld terület található, de mégsincs egy több mint 500 éves templom. 

A képviselőjelölt kiemelte azt is, már majdnem az összes többi városrészben elkülönített kutyafuttatók kerültek kialakításra, különböző kutyajátékokkal. 

Amennyiben bizalmat kapok a választóktól, kutyabarátként szeretném kezdeményezni, hogy Alsóvároson is egy ilyen zárt kutyafuttató kerüljön kiépítésre, amelyben különböző agility elemek kerülnek elhelyezésre.

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.