Szeged

A közösség erejével építené tovább Újszegedet Árgyelán Ferenc

A közösség erejével építené tovább Újszegedet Árgyelán Ferenc

A választókerület, amit elfelejtett a szegedi városvezetés

Kibédi Péter
2024. június 6., csütörtök
A közösség erejével építené tovább Újszegedet Árgyelán Ferenc

A béke üzenete és a közösség építő ereje motiválja Árgyelán Ferencet, ezért indul az önkormányzati választásokon a 18-as választókörzet jelöltjeként.

Árgyelán Ferenc képviselőként is aktív részese szeretne lenni a közéletnek

 

Amikor Árgyelán Ferencet felkérték, hogy induljon a Fidesz-KDNP képviseletében a szegedi 18-as választókörzetében a június 9-i választásokon, azonnal igent mondott. Egykori békefenntartóként, a politikai közösség által képviselt béke üzenete mellett tevékeny részese szeretne lenni lakókörnyezete fejlődésének.

Csak a béke

Árgyelán Ferenc 1996-ban IFOR, azaz a NATO békefenntartó missziójával teljesített szolgálatot Horvátországban, ahol saját szemével látta, hogy milyen pusztítást végez egy háború. „Családok szakadtak szét, gyermekek maradtak árván, emberi sorsok mentek tönkre. Emellett az a pusztítás, amit egy háború hoz magával, egy békében élő ember számára elképzelhetetlen és felfoghatatlan. Hiába épül újra minden, az emberéletet nem lehet visszaadni, akik túlélték, életük végéig ott marad velük a pusztítás. Éppen ezért tartom helyesnek, sőt az egyetlen járható útnak a békét, a béke üzenetét. Elkeserítő, hogy ebben a küzdelemben a magyar kormány nem támogatást, hanem kritikát kap. A mai világban a legnagyobb kincs a béke, szüleink a saját bőrükön tapasztalták meg, mit jelent a háború, mit jelent a háború után újrakezdeni. Éppen ezért tartom fontosnak azt az üzenetet, amit a Fidesz-KDNP képvisel a kampányban: Csak a béke! Nincs más út, és hiszek benne, hogy a magyar emberek, sőt Európában is sokan ezt átérzik és a béke mellett teszik le a voksukat június 9-én”-mondta lapunknak Árgyelán Ferenc.

 

Több apró problémából van sok

Az újszegedi választókörzet furcsa helyzetben van. A jelenlegi ciklus még úgy indult, hogy a polgármesterrel bizalmi viszonyban lévő képviselő ült a közgyűlésben, majd ez a ciklus első harmad után megváltozott, független, sok kérdésben Botka Lászlóval nem egy véleményen lévő képviselője volt a városrésznek. A váltást az itt élők is megérezték. 

Elmaradtak a fejlesztések, pedig jogos igénye az újszegedieknek, hogy a városvezetés gondos gazdája legyen Szeged kertvárosának. Sok beváltatlan ígéret maradt, amelyek napi bosszúságot okoznak az itt élőknek

- fogalmazott a képviselőjelölt.

A kertvárosi jelleg egy békés, nyugodt karaktert ad a városrésznek. Van azonban egy hosszú évek óta balesetveszélyt okozó kereszteződés, ahol mielőbbi változásra van szükség. „Az Erdélyi tér, Thököly utca, Hargitai utca kereszteződésben meg kell szüntetni a száguldozást. Az erre járó autósok sokszor a sebességhatárt túllépve száguldanak át a kereszteződésen, majd folytatják az útjukat lassítás nélkül. A környéken élők egy körforgalom kiépítését javasolják, ami első hallásra megfelelő megoldás lehet. 

Amennyiben bizalmat kapok a választópolgároktól, rövid időn belül szakemberek bevonásával keresünk megoldást erre a problémával, és nem csak itt

- vázolta elképzelését Árgyelán Ferenc.

 

Fókuszban a közösség építés

A közösség építő ereje csodákra képes, problémákat old meg, segítséget ad a mindennapokban. Újszeged ezt már többször bizonyította ezt, éppen ezért fontos, hogy a jövőben is megmaradjon és épüljön ez a közösség. „Szeretném bevezetni a »fehér pólós napot«. Ennek a lényege az lenne, hogy 

időről-időre összegyűlünk az itt élőkkel és együtt tervezzük meg azt, hogy mivel fejlődhet, épülhet a lakókörnyezetünk. Az újszegediek az elmúlt években saját maguk tapasztalhatták, hogy milyen fontos, hogy ez politikai színezettől függetlenül milyen fontos.

Ilyen közösségépítő és a közösséget építő esemény lenne az is, hogy anyák napjára virágba borítanánk a kerteket. A legszebb kertekre szavazni lehet, a legszebbeket pedig díjazni fogjuk”- mesélt terveiről a képviselőjelölt.

A közösséggel együtt építené tovább Újszegedet Árgyelán Ferenc

 

Névjegy

Árgyelán Ferenc 56 éves, diplomáját a Juhász Gyula Tanárképző Főiskolán szerezte művelődésszervező szakon. Tagja volt az első IFOR békefenntartó csapatnak, Horvátországban szolgált a NATO békefenntartók kötelékében, a műszaki kontingens tagja volt. Jelenleg egy járműiparban dolgozik csoportvezetőként.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.