Szeged

Megépülhetne Szegeden a magyar Disneyland?

Megépülhetne Szegeden a magyar Disneyland?

2024. május 28., kedd
Megépülhetne Szegeden a magyar Disneyland?

A magyar Disneyland megépítésére voltak már próbálkozások, de még senki sem vágott bele, pedig az mfor szerint lenne rá kereslet nálunk és a környező országokban. Főleg, ha egyszerre lenne közel több határos országhoz. A cikk elsősorban két helyszínt emelt ki: Szegedet és Debrecent.

Szegeddel kapcsolatban kiemelték, hogy a magyar mellett a balkáni közönségre lehetne alapozni a létesítményt, amelyet jól lehetne integrálni a régió meglévő turisztikai kínálatába.

A lap szerint kizárólag magánberuházásként nehéz lenne elképzelni ilyen nagy parkokat, valamilyen állami támogatás, például adókedvezmény vagy kiemelt beruházássá nyilvánítás nagyot lendítene egy ilyen projekten. A később befolyó forgalmi adók viszont bőven hozzájárulnának a megtérüléshez és a beruházás reflektorfénybe tenné az egész régiót.

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.