Szeged

Korponyai Ernő: Botka László már a kezdetek óta támogatja a migrációt

Korponyai Ernő: Botka László már a kezdetek óta támogatja a migrációt

Kovács György
2024. május 28., kedd
Korponyai Ernő: Botka László már a kezdetek óta támogatja a migrációt

Emlékeztek még arra az iszonyatos menekültáradatra, ami Szegeden volt? - tette fel a kérdést Korponyai Ernő, a közösségi oldalára feltöltött videóban. Az önkormányzati képviselő kiemelte, Őt nagyon zavarta az ellenőrizetlen illegális bevándorlás, de Botka Lászlót sajnos nem.

2015-ben migránsok tanyáztak a szegedi vasútállomásnál. Fotó: Átlátszó.

 

Korponyai Ernő felidézte Botka László - mai napig elérhető - 2015-ös bejegyzését, amelyben azt írta, nem igazi probléma a bevándorlás és "egész Európa azon kacag", hogy konzultáció indult az illegális bevándorlás témaköréről, valamint ezzel kapcsolatos plakátok kerültek kihelyezésre. Szintén ebben a bejegyzésben azt állította, hogy "teljesen hasztalan 175 km-es drótkerítés."

A képviselő emlékeztetett arra is, hogy ezt követően Martin Schulz, az Európai Parlament akkori elnöke Szegedre látogatott és azt mondta:

Szeged elkötelezetten baloldali város, oda bármelyik menekültet lehet küldeni.

Korponyai Ernő videója végén hangsúlyozta: erről is döntünk június 9-én.


 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.