Szeged

A Szeged.hu szerint Botka Lászlónak már annyi kedve se volt dolgozni, mint korábban, csak a pénzt akarta összeszedni

A Szeged.hu szerint Botka Lászlónak már annyi kedve se volt dolgozni, mint korábban, csak a pénzt akarta összeszedni

A propagandalap cikkírója beszólt a főnökének

2024. május 2., csütörtök
A Szeged.hu szerint Botka Lászlónak már annyi kedve se volt dolgozni, mint korábban, csak a pénzt akarta összeszedni

Nem könnyű, de saját magát is sikerült alulmúlnia a városi propagandamédia bértollnokának (hogy tőle eltérően méltányosan minősítsük) minapi cikkével.

Túltolta a propagandát az önkormányzat bértollnoka

 

Az írás egy, a tavaly karácsony előtti (!) közgyűlésen készült fotó kapcsán íródott négy hónappal később, idén április végén. A fényképen szereplő önkormányzati képviselők – Bartók Csaba, Chovanecz Kata, Haág Zalán, Ruzsa Roland és Tápai Péter – személyével, politikai szerepvállalásával foglalkozik. A fideszes és KDNP-s képviselőkről (akiket ő következetesen fideszesnek nevez) megállapítja, hogy Bartók Csaba nem kerülhet be a városi közgyűlésbe, mivel a vármegyei listán szerepel, Haág Zalán szintúgy, Chovanecz Kata egy civil szervezet jelöltjeként indul a választáson, Tápai Péterről nem tudja, szerepel-e a kormánypárti városi listán, Ruzsa Roland meg indul ugyan Fidesz–KDNP-jelöltként, de ahhoz, hogy 2024-ben is odaállhasson „a dísztermi fenyő elé”, „még neki is be kell jutnia a közgyűlésbe”. (Mint mindenki másnak is, mert ugye csak az lehet képviselő vagy polgármester, akit megválasztanak – forradalmi megállapítás ez 35 évvel a rendszerváltás után.)

A magát hivatalos polgári nevétől eltérően (talán azt szégyellve) Garainak nevező „főszerkesztő” érdekesnek tűnő eszmefuttatása szerint aki úgy dönt, hogy a 2024 októberében kezdődő új önkormányzati ciklustól távozik a szegedi közgyűlésből, az annyit is ér. 

Az már ne fotózkodjon, pláne ne merészeljen mosolyogni, még visszamenőleg se. Hiszen akkor, a tavalyitól eltérően, már nem lesz esélye arra, hogy „közgyűlési képviselőként álljon oda a városházán a dísztermi fenyő elé”.

De a szeged.hu jól fizetett propagandistája itt nem áll meg. Szerinte ha valaki nem indul újra a képviselői helyért Szegeden, akkor miért nem fogja be végre a pofáját? – tudakolja. Szerinte a fenti „fejlemények azért is roppant érdekesek, mert március 15-én a Móra Ferenc Múzeum oldalában megrendezett fideszes március 15-i ünnepségen Haág Zalán beszédet mondott”. Aha. 

Tehát ha Haág Zalán 18 év után úgy dönt, nem szeretne indulni a szegedi képviselőválasztáson, ne is mondjon beszédet? Hát hogy jön ő ahhoz, hogy Klauzálról meg a 48-as ifjakról pofázzon, pláne egy városi intézmény épületének oldalánál úgy, hogy 7 hónap múlva már nem is lesz városi képviselő?

Mindezek alapján a szegedi adófizetők pénzén foglalkoztatott propagandista meg is hozza az ítéletet: „Szétesett Szegeden a Fidesz”. A cikkírót (újságírónak azért nem neveznénk) nem zavarják a tények. Az öt említett személyből ugyanis ketten eleve nem is a helyi Fidesz politikusai: Haág Zalán a KDNP városi elnöke, közgyűlési frakcióvezetője jelenleg is, Ruzsa Roland ugyancsak a KDNP-frakció tagja, mindketten indulnak is a választáson (egyikük városi, másikuk vármegyei képviselőjelöltként); Tápai Péterről a szerző semmit sem tud, de annyit tudhatna, hogy 2019 óta folyamatosan (jelenleg is!) a Fidesz közgyűlési frakciójának vezetője; Bartók Csaba jelenleg is a Fidesz szegedi közgyűlési képviselője (és a vármegyei lista jelöltje). Ennyit a nagy szétesésről. 

Helyette a magát Garainak nevező szerző írogathatna arról, hogyan esett szét Szegeden a Botka Lászlót támogató Jobbik, hogyan készül valóban szétesni a Momentum, hogyan vált Botka László támogatójából és kedvenc képviselőjéből esküdt ellenségévé és polgármesterjelöltként ellenfelévé Joób Márton, vagy hogyan végzi ki a város polgármestere egykori pártjának, az MSZP-nek a szegedi szervezetét (országosan már korábban sikerült padlóra küldenie). A szocialista Szondi Ildikót például úgy megalázza, hogy nemcsak nem indítja újra képviselőnek, de a biztonság kedvéért még belvárosi körzetét is megszünteti és sóval hinti be.

Botka László kedvelt mondása, hogy a világ mindenkinek annyi, amennyit felfog belőle. Bár Botka László nyilvánvalóan saját magából indul ki, megállapítása „Garai” úrra is feltétlenül igaz. 

Ő – hiszen ugyancsak magából indul ki –, képtelen felfogni, hogy valaki valamilyen tevékenységet, munkát nem kizárólag pénzért végezhet. Így azután primitív logikájában kiválóan megfér egymás mellett két, egymásnak ellentmondó megállapítás, vagyis hogy Chovanecz Kata azért indul szegedi képviselőnek, mert azt „fontos pénzkereseti lehetőségnek tartja”, Haág Zalán viszont pont azért nem indul szegedi képviselőnek, mert „csak a pénzt akarja összeszedni”. 

Egész pontosan a kereszténydemokrata városatyával kapcsolatban úgy fogalmaz, hogy „már annyi kedve sincs dolgozni, mint eddig, csak a pénzt akarja összeszedni, erre kevés jobb hely van egy megyei közgyűlési képviselőségnél”. Vagyis a szegedi közgyűlési képviselők dolgoznak, a megyeiek meg nem.

Garai cikkíró elvtárs ezzel saját kenyéradó gazdájáról is lesújtó véleményt fogalmaz meg. A tök ismeretlen Botka Lászlót 1994-ben, 21 évesen az MSZP földcsuszamlásszerű győzelme repítette az iskolapadból a parlamentbe, hogy azután 98-ban fideszes ellenfelétől kapjon egy jókora zakót. A vereség után Botka László a megyei közgyűlési listára került, és 4 éven át ott folytatta politikai tevékenységét. Ahogyan Garai fogalmaz, már annyi kedve sem volt dolgozni, mint addig, „csak a pénzt akarta összeszedni, erre kevés jobb hely van egy megyei közgyűlési képviselőségnél”.

Köszönjük, Garai Szakács Lacika, majd értesítünk.



 



 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.