Szeged

Visszaesett a hőmérséklet, de hamarosan visszatér a nyárias idő

Visszaesett a hőmérséklet, de hamarosan visszatér a nyárias idő

2024. április 2., kedd
Visszaesett a hőmérséklet, de hamarosan visszatér a nyárias idő

A légkör kölnije saras esőt is tartalmaz, ugyanis az éjszaka érkező csapadékzóna kimossa a jelentős mennyiségű sivatagi port. Nem mindenütt ugyanannyi fog esni. A front mögött jelentősen visszaesik a hőmérséklet, kitisztul az idő, de kedden is lesznek záporok, zivatarok. Hétvégére visszatérhet a nyárias idő.

 

A front felhőzete és csapadékzónája lassan északkelet felé tevődik - ott még délután is számíthatunk borult, esős tájakra -, mögötte viszont szakadozik, gomolyosodik a felhőzet, és kisüt a nap. Délután az ország délnyugati felén erőteljesebbé válik a gomolyfelhő-képződés, és egyre több helyen alakulhat ki zápor, zivatar. A délnyugati részek kivételével nagy területen kísérhetik erős, viharos lökések a jellemzően nyugati irányú szelet, csak estére mérséklődik a légmozgás. Zivatar környezetében szintén előfordulhatnak viharos lökések. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 14 és 19 fok között alakul, a felhősebb északkeleti tájakon lehet ennél pár fokkal hűvösebb is. Késő estére 7 és 12 fok közé hűl le a levegő - írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Szegeden a keddi maximum hőmérséklet eléri a 17 fokot is.

Erős hidegfronti hatás terheli szervezetünket. A megfigyelések szerint ilyenkor a szív-és érrendszeri betegeknél mellkasi fájdalom, vérnyomás-ingadozás jelentkezhet, valamint a stroke kialakulásának kockázata is magasabb lehet. A frontra érzékenyeknél általános tünetként fejfájás, vérnyomás-ingadozás, szédülés jelentkezhet, valamint az epileptiform rosszullétek gyakorisága is megnőhet, a krónikus betegségek tünetei (ízületi fájdalmak stb.) is felerősödhetnek - írja a Köpönyeg.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.