Szeged

Melegrekordra és sivatagi porra is számíthatunk

Melegrekordra és sivatagi porra is számíthatunk

2024. április 1., hétfő
Melegrekordra és sivatagi porra is számíthatunk

A nap nagyobb részében változó vastagságú fátyolfelhőzet és a sivatagi por szűri a napsütést, időszakosan akár borult eget is okozva - tájékoztat az Országos Meteorológiai Szolgálat. Estétől északnyugat felől egy érkező hidegfront hatására határozottan növekedni kezd a felhőzet, de csapadék még nem valószínű. Nagyrészt élénk, olykor erős lesz a déli szél, az Alpokalja tágabb térségében viharos lökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 24 és 29 fok között alakul, Szegeden 12-13 óra között 28 között várható a maximum hőmérséklet. 

Ez egyben valószínűleg az országos melegrekord megdőlését is jelenti, amely 1989 óta, 27,7 fok. 

 

Orvosmeteorológia

A Köpönyeg előrejelzése szerint számottevő fronthatás nem terheli szervezetünket. A frontérzékenyek javulást tapasztalhatnak. Jelentősebb egészségi állapotot befolyásoló időjárási tényezőre nem kell számítani, a legtöbb időjárás okozta tünet enyhül, illetve megszűnik. A reggeli hideg idő és a helyenként megélénkülő szél miatt az arra érzékenyeknél fejfájás, a mozgásszervi betegségekben szenvedőknél ízületi fájdalom jelentkezhet.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.