Szeged

Joób Márton nyílt levélben szólította fel Botka Lászlót

Joób Márton nyílt levélben szólította fel Botka Lászlót

Számos probléma orvoslását várja az újszegedi képviselő

Kovács György
2024. április 19., péntek
Joób Márton nyílt levélben szólította fel Botka Lászlót

Joób Márton, önkormányzati képviselő, aki a minap bejelentette, polgármesterjelöltként is ringbe száll Botka Lászlóval, nyílt levelet írt a regnáló polgármesternek, amit változtatás nélkül közlünk:

Tisztelt Polgármester úr!

 

Újszeged forgalmi szempontból elvérzett, mert mind a Fő fasor, mind a Csanádi utca, mind pedig a Deák Ferenc utca felújítása egyidejűleg zajlik, ami óriási torlódást, késéseket és bosszúságot okoz valamennyi Újszegedről érkező autósnak: munkába sietőnek és diáknak.

Örülök és támogatom, hogy minél több út és járda kerüljön felújításra. Ugyanakkor nem lehet cél a város megbénítása, csak azért, hogy a júniusi választásra minden elkészüljön. A kimaradt négy év útfelújítását nem szerencsés egy tavaszba besűríteni. Miért kell minden felújítást az utolsó pillanatra hagyni? Miért nem lehetett ezeket a munkálatokat időben ütemezni?

Vagy ha már így adódott, hogy egyidejűleg történik az összes beruházás, miért nem lehet a lezárt Deák Ferenc utca helyett a Kelemen László utcát használni a Híd utcáról balra fordulás céljából? Illetve miért nem lehet a forgalmi jelzőlámpákat átállítani azért, hogy több autó tudjon egyidejűleg áthaladni?

Ezt a kérdést reggelenként minden Újszegedről Szegedre tartó autós felteszi magában, és joggal érzik úgy, mintha büntetve lennének.

Nem beszélve a Torontál téri fizetős parkolásról, ami - amellett, hogy fizetni kell érte - kizárja annak a lehetőségét, hogy az újszegediek onnan gyalog menjenek munkába, hiszen 4 óra után automatikusan lejár a parkolás (amiről az SMS nem tájékoztatja a gyanútlan autóst), így egy jó kis büntetést is összeszed az, aki 4 órán túl parkolna. Jómagam is így jártam a múltkori közgyűlésnél, amit felháborítónak tartok.

Mint újszegedi önkormányzati képviselő, tisztelettel kérem Önt, Polgármester úr, hogy azonnali intézkedést foganatosítson a felmerülő problémák megoldására!

A jelenlegi probléma is azt erősíti meg bennünk, hogy óriási szükség van a harmadik hídra, amit Ön már 22 éve folyamatosan ígér a szegedieknek.  

Szeged város gazdasága elég erős ahhoz, hogy önállóan is belevágjunk egy új híd építésébe... Várja ezt a hidat minden szegedi és újszegedi... De hiába!

Tisztelettel:

Joób Márton

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.