Szeged

Joób Márton is indul a polgármester választáson

Joób Márton is indul a polgármester választáson

A jelenleg független képviselő a szőregi körzetben is jelölteti magát

2024. április 18., csütörtök
Joób Márton is indul a polgármester választáson

Mind a 19 szegedi választőkörzetben jelöltet állít és polgármestert is jelöl a Szögedi Polgárok Egyesülete - jelentette be pénteki sajtótájékoztatóján Bakai Csaba, a szervezet elnöke.

Egykori szövetségese ellen indul a polgármesteri székért Joób Márton 

 

A Szögedi Polgárok Egyesületének polgármesterjelöltje lesz Joób Márton.

 A 2014 óta önkormányzati képviselőként dolgozó várospolitikus 2020-ig Botka László egyik közvetlen munkatársa volt, azonban a viszonyuk megromlott, amit a polgármester azzal magyarázza, hogy egykori jobbkezét gazdasági bűncselekménnyel gyanúsították meg.

A tizenegy gyermekes édesapa, feleségével Joób Dórával érkezett a sajtótájékoztatóra, ahol azt mondta, hogy azért indul a választáson, mert szerinte a várost vezető pártpolitikusok nem Szeged érdekét sorolják mindenek elé, hanem politikai érdekek és alkuk mentén irányítanak. Azt is hozzátette, hogy a pártok közti viszály sem segíti a város fejlődését.

- Nekem és az engem támogató embereknek Szeged a fontos, és szegediként tenni akarunk a városért, az itt élő emberekért. 

Tizenegy gyermekes családapaként pontosan tudom, hogy a család mennyire fontos, mert az egészséges családok alkotják a társadalmunk alappilléreit. Ezért nagyon fontos terület számomra a családok, idősek és fiatalok támogatása, valamint kiemelten fontos célunk az elesettebb, nehezebb helyzetben lévő emberek érdemi segítése  – hangsúlyozta ki a polgármesterjelölt.

Újságírói kérdésre Joób Márton azt válaszolta, hogy koncepciós eljárásnak tartja a büntetőügyét

 

A programjának hangsúlyos eleme, hogy a szegedi fiatalokat itthon tartsa, és jól fizető munkahelyek jöhessenek létre. Mint kifejtette, azon szeretne dolgozni, hogy újra élmény legyen Szegeden élni és dolgozni, nagyobb teret és támogatást szeretne adni a civileknek, egyesületeknek és szervezeteknek.

"Minden erőnkkel támogatni fogjuk a helyi vállalkozásokat, mert ők a szegedi gazdaság motorjai" – jelentette ki Joób Márton.

A várospolitikus azt is elmondta, hogy mind a tizenkilenc önkormányzati körzetben indítanak jelölteket, a névsort a napokban ismertetik, az egyik név azonban az övé lesz, a szőregi körzetben.

Négy polgármesterjelöltet már ismerünk

Szegeden eddig négy polgármesterjelölt indulása vált ismerté. A hatodszor újrázó Botka László indulását, a főnöke, Gyurcsány Ferenc jelentette be még tavaly márciusban. Az év utolsó hónapjában a Mi Hazánk elnöke, Toroczkai László mutatta be jelöltjüket Tímár Tamást. Idén márciusban a Fidesz és a KDNP Fülöp Lászlót ajánlotta a választók figyelmébe. Ebbe a sorba csatlakozott most Joób Márton. A legutóbbi ciklusban függetlenként dolgozó képviselő, Szabó Bálint a legutóbbi közgyűlésen, két hete azt mondta, hogy ő is polgármesterjelölt lesz Szegeden, de egyelőre erről hivatalos megerősítés nem érkezett.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.