Szeged

Már csak egy hónap, és kezdődik a 28. Szegedi Borfesztivál

Már csak egy hónap, és kezdődik a 28. Szegedi Borfesztivál

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
2024. április 17., szerda
Fotó: Tro Photography/Tari Robert
Már csak egy hónap, és kezdődik a 28. Szegedi Borfesztivál

Nem kell már olyan sokat várni a rendezvénysorozat kezdetéig.

 

Egy nappal hosszabb lesz a borfesztivál

Jó hírünk van a borkedvelőknek, ugyanis idén május 16-án kezdődik meg a 28. Szegedi Borfesztivál 

- számoltak be korábban a Szegedi Borfesztivál-Szeged Napja Ünnepségsorozat Facebook oldalán.

Így a megszokottnál egy nappal lesz hosszabb a Széchenyi téri borünnep. Ráadásul rögtön egy hosszú hétvégével zárul az első hét, hiszen május 20-ára esik majd pünkösd, így a hétfő munkaszüneti nap lesz.

Arról is beszámoltak, hogy a Borfesztivál második hétvégéjén nyitja meg kapuit a Szegedi Hídivásár is, mely része a Szeged Napja Ünnepségsorozatnak. Sok szegedit és sok turistát várnak május 16 és 26. között.

 

Egy hónap az első napig

A Széchenyi téren közel 160 borász kínálja majd legfinomabb nedűit, melléjük 30 vendéglátós is csatlakozik majd.

Zenél majd többek között a Belmondo akusztik, Feke Pál, Gájer Bálint, Gergely Róbert, Heinz Gábor Biga és Nagy Ádám, Malek Andi Soulistic, Pál Dénes, Sárik Péter Trió és Berki Tamás, Sipos F. Tamás, Szekeres Adrien, Varga Viktor, valamint Vikidál Gyula.

A Klauzál téri Kézműves- és Gasztroudvarban ínycsiklandó ételek és kisüzemi sörök várják a kilátogatókat, de a környékbeli kézművesek is bemutatkoznak május 16-tól. A Dugonics téren 11 napon át a kézműveseké és a háztáji termelőké a főszerep. A Dóm téri KAVALKÁD május 24-26. között élő koncertekkel kapcsolódik be a 11 napos programsorozatba. Vendég lesz Dzsúdló, a Wellhello, a Magna Cum Laude, a New Level Empire, a Soulwave és a Blues B.R. Others.

A második hétvégén válik teljessé a belvárosi fesztivál, ekkor csatlakozik a 23. Szegedi Hídivásár, hazai kézművesek különleges seregszemléje, ahol a Belvárosi híd, a Híd utca és az Oskola utca is benépesül. Az Oskola utcába pedig a szegedi civil szervezetek települnek majd ki.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.