Szeged

Továbbra sincs nagyobb visszaesés a vármegyei véradásokban

Továbbra sincs nagyobb visszaesés a vármegyei véradásokban

Márton Andrea
2024. március 4., hétfő
Továbbra sincs nagyobb visszaesés a vármegyei véradásokban

Ismét lényegében a várakozásoknak megfelelően alakult a részvétel az elmúlt hét véradás Csongrád-Csanád vármegyében.

Alig maradtunk el a tervektől, ám területileg nagyobbak voltak a különbségek, és csak néhány kiemelten sikeres véradásnak köszönhető, hogy nem esett jobban vissza a heti eredmény. Ezért kérünk ismételten mindenkit: ha teheti, adjon vért ezen a héten! Február 26-a és március 3-a között 471 egészséges véradóhős ment el életet menteni! Eredetileg úgy tervezték, hogy erre a hétre 475 véradóra van szükség. Így az elmúlt héten a visszaesés: -1 százalék volt.

Hogy soha ne alakuljon ki vérhiány, arra kérnek minden egészséges Csongrád-Csanád megyeit, menjen el vért adni.

Minden 18 év feletti felnőttől, ha egészségesnek érzi magát, azt kérik: jelentkezzen véradásra. Nagyon fontos, hogy biztosítani tudják a már kórházban fekvő, vagy a lecsengő járványos időszakban kórházba kerülő emberek életmentő beavatkozásaihoz, kezeléseihez szükséges vérmennyiséget.

Aki vért ad, vigye magával fényképes személyazonosító okmányát, lakcím- és TAJ-kártyáját.

A véradási helyszínekről és időpontokról ezeken az oldalakon is lehet tájékozódni: www.voroskeresztcscsm.hu/veradasok-a-honapban; www.voroskereszt.hu/hogyan-segithetsz/veradas/veradasi-helyszinkereso

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.