Szeged

Eredményhirdetet az Ágota Közösség

Eredményhirdetet az Ágota Közösség

2024. február 19., hétfő
Fotó: Gémes Sándor
Eredményhirdetet az Ágota Közösség

Az Ágota Közösség Én írom a sorsom címmel irodalmi, Tiéd a teRAP! címmel pedig előadói pályázatot hirdetett a gyermekvédelmi és állami gondoskodásban élő fiataljainak. A nyerteseket szombaton fogadták Szegeden - írja a Délmagyar.

 

Fotó: Gémes Sándor. 

 Az Én írom a sorsom című pályázatra a 10-18 éves fiatalok olyan versekkel vagy novellákkal nevezhettek, amelyek azt mutatták be, hogy döntéseikkel képesek felülírni a sorsállapotukat 

– nyilatkozta a Délmagyarnak szombaton az ünnepélyes díjátadón az Ágota Alapítvány vezetője.

Az Én írom a sorsom címmel kiírt irodalmi pályázaton kívül meghirdették a Tiéd a teRAP! Című előadói pályázatot, ugyancsak a gyermekvédelmi gondoskodásban élő fiataloknak.

A Tiéd a teRAP! című pályázatra 12-18 év közötti fiatalok nevezhettek. Olyan rapszöveget és rövid videót kellett küldeniük, amelyekben a barátságról, a bizalomról és a biztonságról dalolnak.

A két pályázatra összesen 31 mű érkezett, amelyeket szakmai zsűri értékelt.

Az Én írom a sorsom című pályázatra beérkező műveket Weiner Sennyey Tibor író, költő, műfordító, a Drót című alkotói portál főszerkesztője és Molnár H. Magor költő, az Eső című irodalmi folyóirat szerkesztője bírálta el. Az előadói pályázatra beérkezett műveket pedig az Ágota Közösség kommunikációs- és marketing csoportja értékelte.

A fiatal alkotókat bronz, ezüst, és arany kategóriákban díjazták, de a szervezők szerint az összes induló nyertesnek számít, hiszen ki mertek lépni a komfortzónájukból, és több ember előtt is megmutathatták magukat mint korábban.

 

 

(A teljes cikk a Délmagyar oldalán olvasható)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.