Szeged

Egy szegedi férfi 900 milliót nyert a lottón, kis híján börtönben végezte miatta

Egy szegedi férfi 900 milliót nyert a lottón, kis híján börtönben végezte miatta

2024. február 21., szerda
Egy szegedi férfi 900 milliót nyert a lottón, kis híján börtönben végezte miatta

2016 novemberében páratlan szerencse ért egy szegedi házaspárt: telitalálatot értek el az Ötöslottón. A férj nyolc különböző számlára kérte a közös nyereményt. A nagyjából 900 millió nem sokkal később landolt is náluk. 

 

 

A Ripost arról számolt be, hogy ebből a következő évben autókat és több házat is vettek. De csupán alig egy évig örülhettek a közös, gondtalan életnek. 2017-ben a feleség ki akart lépni a közös kötelékből és beadta a válópert.

Elindult a bírósági procedúra. A férj azt mondta, a mintegy 900 millióból már csak 300 millió maradt, ennek felét pedig odaadja az asszonynak, ha a nő eláll minden egyéb követelésétől. 

A válóper során derült ki, hogy valójában 800 millió van még a gigantikus nyereményből.

Az asszony azért csak a tárgyaláson jött rá az igazságra, mert mind a nyolc számla felett volt férje rendelkezett, a rajtuk elhelyezett összegről pedig azt mondott, amit csak akart. A válóper közben így egy büntetőper is indult a férje ellen. Az eljárás hat éven át tartott, első fokon a férj ártatlannak bizonyult, másodfokon két év letöltendőt kapott. Harmadfokon, 2022 novemberében ítélték két év felfüggesztettre. 

A csalás mértékét 260 millióban állapította meg a bíróság. Azért nem kellett végül a férjnek börtönbe vonulnia, mert még a jogerős ítélet előtt, írásban kötelezettséget vállalt a volt házastársának járó 410 millió kifizetésére. Ebből 150 milliót önként átadott volna, így jön ki az eltitkolni kívánt, bűnös 260 millió.

A büntetés jogkövetkezményei alól a férj 2024 novemberében mentesül majd. 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.