Szeged

Doppingszereket csempészett az angol férfi, vádat emeltek ellene

Doppingszereket csempészett az angol férfi, vádat emeltek ellene

2024. február 27., kedd
Doppingszereket csempészett az angol férfi, vádat emeltek ellene

Gyógyszerhamisítás bűntettével vádolnak egy angol férfit, aki tiltott teljesítményfokozókat rendelt Hongkongból - tájékoztatta a Csongrád-Csanád Vármegyei Főügyészség szóvivője kedden az MTI-t.

 

 

Szanka Ferenc közölte, a férfi által megrendelt anyagok - kozmetikum megjelöléssel - a vádirat szerint 2021. szeptember 1-jén érkeztek postai küldeményként a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre. A pénzügyőrök ellenőrizték a küldeményt, melyben három csomagban mintegy 500 gramm ismeretlen eredetű fehér vegyi anyag volt. Ezekről kiderült, hogy az anyagcserét fokozó, izomnövekedést serkentő, ízületi sérüléseket regeneráló és növekedést serkentő vegyületeket, hormonokat tartalmaznak.

Mindhárom anyag tiltott teljesítményfokozónak minősül, és a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) tiltólistáján szerepel. A vegyületek forgalomba hozatali engedéllyel nem rendelkező, illegális gyógyszerkészítménynek minősülnek, az ismeretlen forrásuk és az alkalmazási előírásuk hiánya miatt fogyasztásuk súlyos, akár végzetes egészségügyi kockázatot hordoz - közölte Szanka Ferenc.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.