Szeged

Több birka is elpusztult egy hanyag gazda miatt

Több birka is elpusztult egy hanyag gazda miatt

Kovács György
2024. január 22., hétfő
Több birka is elpusztult egy hanyag gazda miatt

Vádat emeltek Szegeden az ellen a férfi ellen, akinek hanyagsága miatt 5 birkát elütött a vonat – derült ki a Csongrád-Csanád Vármegyei Főügyészség közleményéből.

A vádirat alapján a vádlott egy Szeged környéki település tanyavilágában tartott birkákat, a vasúti átjáró közelében, egy villanypásztorral és dróthálóval körbevett területen. 

Azonban a kerítést nem tartotta karban, és a villanypásztort sem javíttatta meg, ezért az állatok korábban már kétszer is a vasúti sínekre tévedtek és több jószágot a vonat elütött.

Június 2-án, este 7 óra körül több birka ismételten kitört amiatt is, hogy a vádlott az akol ajtaját sem zárta be. A vasúti sínekre tévedő állatok közül a Szeged – Budapest között 100 km/h sebességgel közlekedő IC vonat mozdonya a gyorsfékezés ellenére 5 birkát elütött Balástya és Kistelek között. Az állatok az ütközés következtében elpusztultak. A baleset következtében a vonaton senki nem sérült meg, a mozdonyban sem keletkezett kár, de a vasúti társaságnak a mozdony tisztítása miatt 87 ezer forint költsége keletkezett – írja sajtóközleményében a Csongrád-Csanád Vármegyei Főügyészség.

A vádlott cselekményével mások életét gondatlanságból veszélyeztette. A járási ügyészség a vádlottat a közlekedés biztonsága ellen gondatlanságból elkövetett vétség elkövetésével vádolja, bűnösségéről a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.