Szeged

Így épül a csapadékvíz tározó tó Szegeden (videó)

Így épül a csapadékvíz tározó tó Szegeden (videó)

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
2024. január 30., kedd
Így épül a csapadékvíz tározó tó Szegeden (videó)

A Colas Út Zrt. és a DÉLÚT Kft. végez egy átfogó infrastrukturális fejlesztést Szegeden, a Science Park 82 hektárnyi területén.

Fotó: Magyar építők


A tervek szerint a közműveket alakítják ki, valamint a szükséges utakat, összesen 5384 méternyi aszfaltutat kiépítve. A projekt ugyanakkor tartalmazza két csapadékvíz tározó tó építését is, mintegy 25 ezer köbméternyi földmunkával: a most közzétett videón az alábbi projektelembe tekinthetünk bele.

Ahogy azt korábbi cikkeiben is megírta a Magyar építők, a szegedi Science Park a korábban létrehozott 

ELI ALPS lézeres kutatóközpont körül épül meg.

Első létesítményét, a Szegedi Tudományegyetem Inkubátorházát 2022 januárjában adták át, ugyanakkor további épületek, többek közt látogató- és konferenciaközpont, valamint campus épület is létre jön a park területén.

A most zajló infrastrukturális projekt a kormány 9,5 milliárd forintos támogatásával kezdődött el: a közművesítés során többek közt 3,6 kilométernyi vízvezeték, 3,5 kilométernyi szennyvízvezeték, valamint térvilágítási hálózat épül ki.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.