Szeged

A Vasvári az ország 10. legjobb képzőhelye lett idén

A Vasvári az ország 10. legjobb képzőhelye lett idén

2024. január 31., szerda
A Vasvári az ország 10. legjobb képzőhelye lett idén

Csongrád-Csanád vármegyéből hét iskola került be idén a legjobb technikumok 100-as listájára.

 

A Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal és Oktatási Hivatal közhiteles adatai alapján összeállították a 2024-es technikumi rangsort. Ebben hat mutatót vettek figyelembe: a szakképző intézménybe beiratkozó tanulók előző tanév végi tanulmányi eredményét, a kilencedik évfolyam megkezdésekor megírt bemeneti szakképzési kompetenciamérésen elért eredményt, az évfolyamot sikeresen teljesítők arányát, a technikum tanulóinak érettségi vizsgaeredményét, az intézmény teljes munkaidős oktatóinak az oktatói összlétszámukhoz viszonyított arányát, valamint az intézmény digitális eszközellátottságát.

A legjobb szakképző a Váci SzC Boronkay György Műszaki Technikum és Gimnázium lett. A legjobb tízben két győri intézmény is szerepel, majd a szombathelyi, paksi, debreceni, zalaegerszegi, nyíregyházi és váci iskolák mellett egy szegedi is helyet kapott. A legjobb vármegyei technikum tavalyhoz hasonlóan a Szegedi SZC Vasvári Pál Gazdasági és Informatikai Technikum lett, amely az ország legjobb 10 intézménye közé is befért. A TOP 100-as listában emellett további 6 Csongrád-Csanád vármegyei iskola kapott helyet. Kiemelkedően szerepelt SZSZC Kőrösy József Közgazdasági Technikum is, amely a 17. helyen áll a rangsorban. A SZTE Kossuth Zsuzsanna Technikum és Szakképző Iskola a 46. helyre került, a SZSZC Gábor Dénes Technikum és Szakgimnázium az 54., a SZSZC Vedres István Technikum a 61. legjobb intézmény az országban. Az Alföldi ASzC Kiss Ferenc Erdészeti Technikumot a 83. helyre rangsorolták, a Hódmezővásárhelyi SZC Szentesi Boros Sámuel Technikumot pedig a 86-ra. 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.